Послепис

Няколко съображения за „Свободна Европа“

Публикувано

Няколко съображения за „Свободна Европа“.

1. Няма как да не направи впечатление, че умните и красивите са малцинство, както се и очаква от едни умни и красиви, и във всички новоизлюпени медии се повтарят до болка познати, досадни и компрометирани лица.
„Какво каза Иван Бедров.“ „Говори Полина Паунова.“ „Спомени за комунизма с Ани Цолова.“
И така до края на света.

Закъснелите с пет години прозрения за ГЕРБ на Полито не отговарят на представата ми за актуална и свободна журналистика. И въобще когато някой, който е бил първа писта на протестите 2013-та и не е виждал нищо лошо в перспективата да ни управляват мутри, започне да вдига моралистично горно “до”, ми светват едновременно червената и синята лампичка, хъхъхъ…

2. Прави впечатление и това, че всички правилни, свободни медии у нас са на къса каишка към САЩ. Коя получила финансова инжекция от Америка за България, коя е на директна издръжка от Конгреса. Злите езици говорят, че подлото кремълско жоже води хибридна война срещу малка, но горда евроатлантическа България, но аз не се сещам за нито една медия, финансирана с руски пари у нас. Вие сещате ли се?

3. Коментарите под публикациите на „Свободна Европа“ са в повечето случаи критични и неодобрителни. Мина тя каквато беше. 2013-та тези хора можеха да колят и бесят по всички медии (защото кръволокът Орешарски беше така демократичен да не държи медиите за топките като сегашната власт), но сега цари повсеместна демитологизация и отвращение от тях. От една страна опитите им да менторстват не секват, от друга страна никой не им вярва. САЩ плащат за пропаганда, която произвежда повече русофили и соцносталгици от Работническо дело.

Юлия Ал-Хаким

Голямото, грандиозно завръщане на „свободата“ – ЕТО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *