Виктория Тинтерова

Обединение на работодателите v.1279.0

Попаднах на мънкането на шефа на някакво обединение на работодателите, които изгониха работниците, едно готино обединение, създадено специално с цел да пази работодателите от злите работници. Та този тип мънкаше, че България е на последно място по инвестиции и въобще по всичко. Иначе, вика, заплатите през последните години порасли.

Оня ден пък един друг, пак някакъв такъв мушмурок, собственик на Дарик радио, и той станал шеф на работодателите, каза, че нямало работници и затова ще внасяме.
– От Украйна ли – пита журналистката…
– Ми не, не идват много, малко са им парите тук – отговаря Дарик радио.
– От Филипините ли?
– Ааа, не никой няма да дойде за по-ниски заплати, отколкото получава у дома – контрира радиото

Откъде бе, типове такива, ще внасяте работници? А и като ги внесете, нали заплатата трябва да ти покрива нуждите, че и да ти останат малко, или само тъпаците си мислят така? Смятат тия, че като дойдат тук, да речем от остров Тамбукту, ще останат, щото има сняг през зимата и е интересно… Или евенки, щото има лято? Който и да дойде, ще си иде. Ще ми се да им кажа, че не е номерът да дадеш по-висока заплата от тази в техните страни, а със заплатата хората да могат да живеят сносно, че и да им останат. Обаче, от друга страна, ако направят така, българите няма да има причина да бягат в Испания, а ще си остават тук. Т.е. тогава няма да има нужда да внасят от Селенга евенки.

Обаче в тези разговори има и друга лишена от логика работа – един път викат, че икономиката расте като луда и доходите, ама това, когато бърборят за постиженията на герб. Но защо ли търся логика и аз?

А герб имат едно наистина грандиозно постижение – смармаляскаха, унищожиха, убиха, смачкаха, погубиха, стъпкаха…. напълно една държава. Аз не мога да си представя как го направиха, щото все пак не е проста тая работа, но е факт. И нямам никаква представа как се излиза от такава една ситуация, въпреки, че не съм особено тъпа. Лошото е, че цялото народонаселение, барабар с опозиция, профсъюзи и обикновени недоволни, също явно, нямат никаква представа. А и нАуката мълчи до къде ще стигнем, щото май сме единствените, дето се самосъпиха съзнателно и съвсем доброволно.
–––––––
Пена и Вуте почнали да правят любов. Пена, обаче не мръдва. По едно време Вуте й вика:
– Пено, а ся малко на лево…
След малко:
– Пено, а ся малко на десно…
След още малко:
– Пено, а ся малко надоле-нагоре….
Пена не издържала и викнала:
– Бе, Вуте, ако толко ти преча, ставам!
Е те така съюза на работодателите прогониха работниците….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *