Яяя......

Обединение – що е то?

Публикувано

Преди доста години, през лятото беше, направихме едно обединение – аз и още двама приятели и скалъпихме екшън план.
Единият даде 25 лева, другият даде 25 лева, аз дадох 25 лева (годината да е 2000-2001-а, не помня точно – това във връзка с евентуално възникналите въпроси след малко, как със семсеипет лева сме си позволили такова джамборе), наехме си стая в едно крайморско градче близо до Варна, взехме си две бутилки уиски и сто хиляди бири, една щафета луканка, некви ядки за мезе, салфетки да си забърсваме повръщаното, сложихме някакво гориво в колата на единия и отпрашихме.

Тая, дето ни беше хазяйка за една вечер, се оказа симпатично бабе с добър нрав и свободно ни разреши да ползваме и кухничката ѝ, стига да не повръщаме в тоалетната и да не пикаем в хладилника…или беше обратното!? Абе, да не цапаме искаше жената.

На всичкото отгоре ни подхвърли и половин кило от някаква нейна ракия и ни осигури едни едри розови домат от мижавата си градинка разположена на два квадрата пред чаровната ѝ къщурка, а после си легна и все пак ни остави да правим каквото си искаме.

А ние искахме да се напием и да разпуснем (единият от нас си имаше повод, та и затова).

Речено – сторено!
Запукахме се стабилно и ще излъжа кажа ли, че нямаше нарушаване на правилата в частта с разрешените места за повръщане, ако въобще има такива по принцип.

Вечерта завърши на плажа, където се присъединихме към една друга компания решила да се отреже качествено с повод или без повод…или пък те се присъединиха към нас… абе, няма никакво значение.

В ранни зори се прибрахме в наетата за кратко квартирка, отново обединихме усилията си и приведохме всичко в такъв ред, в какъвто не беше дори и преди да пристигнем. Бабката още спеше, а ние се хванахме, отидохме до първия изпречил ни се магазин, взехме някакво клисави тесто, от което обаче станаха чудни мекици и спретнахме закуска за нас и мадам Бабче.

Тя пък изкара някакво ягодово сладко и стана баси якото афтър парти. Нас зверски ни мъчи махмурлук, но нагъваме мекици със сладко, пък бабет ни разказва смешни истории от времето на хилядадевестиниголемиясняг, кога е била млада булка, бела пък игрива.

После поприбрахме наново и в късния предиобед хванахме пътя за Варна.

За какво ви го разказвам това ли?
За да добиете представа какво е това Обединение, дЪжанам!
Събираме се всички и всичко поравно – заедно ядем за каквото са ни стигнали силите и имаме, заедно пием, заедно повръщаме, заедно ни боли глава после, заедно почистваме кочината, която сме сътворили, заедно се забавляваме с бабешките истории от едно време, заедно пътуваме, заедно спираме да си доповръщаме, заедно пикаем в генгерлика край пътя, всичко заедно!

А в „Обединена Европа“? Уж заедно теглим хомота, свобода, ценности, а-у, качеството на живот, стандарт, храна, вода, услуги, въобще каквото се сетиш – разликата е от небето до дълбините на земята.

Кое му е обединеното ма, како Минке и бачо Кико? Каква Ода на радостта, какви пет лева, какви две евро и пейсеичетри цента по курса на БНБ?
До десет години имало шанс доходите да стигнат средноевропейските, тука ей сегинка ше ви пуснем да щъпуркате свободно из Шенген, само не затаявайте прекалено дълго дъх, че може да ви стане лошичко, ше пишем едни много кофти доклади за развитието в България, ма иначе правителството ви е стабилно и сичко шес и прочие и прочие…

Няма Обединена Европа, май френдс. Европа омря! И разровиш ли я – ще мирише!..

Да ви честитяяя лииииии…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *