Мрънководител

Омръзнало ми е!

Публикувано

Омръзнало ми е от Левски!
От Левски в устата и в същото време в краката на хората.
От тоя Левски, дето хиляди усти говорейки за него го представят наместо икона, а делото му тъпчат с неумити крака всеки ден.
Омръзна ми от дъвката Левски, изплюта след 19-и февруари, лапната отново на 18-и юли, раздъвкана докато омекне и пак изплюта няколко часа по-късно.
Втръсна ми от хорицата упражняващи се неуморно върху това какво е казал и какво е искал да каже Апостолът. Па това имал предвид, па онова, па трето, па десето…
Ако Апостолът бил жив днес щял да направи така, ако Апостолът бил жив днес щял да направи иначе…
Стига сте дрънкали и дори се прекръстете, че не е жив, щото като гледам какви ги е вършил някога, к’во щеше да направи днес, само един Господ знае. Пък виж, Господа, който призоваваме всекидневно, без да видим себе си, ако Той ни чуе – жална ни фамилия…
Към всеки пенкилер съчиняващ си свободни, но представяйки ги за меродавни интерпретации по темата, се обръщам с „Майсторе“, щото не им знам имената.
Ох, не написах нищо хубаво за Левски тук…ама и той днес не би написал нищо хубаво за нас, а какво би искал да намекне с това…е, има си дежурни анализатори – те да кажат.
Бе, карай…

P.S. Нилс Бор казва: „В живота има толкова сериозни неща за които може да се говори само на шега…“, та в тази връзка:
Ма, мноо Левски неска, сигур затуй има недостиг през останалото време.
Айди, разливайти са – ся съй паднало!
За чиста и свята Република!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *