Яяя......

ОПАКОВАНЕ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

Публикувано

Да се намеся и аз с хипер интелектуалния си поглед върху нещата и най-накрая да успокоя едноседмичните трусове в държавата, а именно – Е ли или НЕ Е изкуство опакованата Арка в Париж.

Първо, леко въведение…
Арка  от чието кръгово движение през 2004-та не можах да изляза в продължение на 10 минути, за да се хлъзна релаксиращо по Шанз Елизе с моето тогава прекрасно Volvo S40 – в цвят Royal Green, темпомат и с гуми Michelin 205/50/15 2.0 двигател, кожен салон и интактен катализатор – заради малоумното каране на паризиените и моята тогава дясна дирекция. Относно какво се чуваше през 4-те ми свалени прозореца към дебилите, които не ми даваха път е тема, която и до днес ме е срам да повдигна, но ви гарантирам, че прекрасния ми дядо Павли ме е сочил гордо от небето и е викал към другите в Рая: „Копелетаааа, е това е моя внук, пускайте Сепултурааааа, на ноооож“.

Та, ще представя дефиницията ми за изкуство в няколко под-дефиниции:

1. Всички ще се съгласите, че Триумфалната Арка е изкуство. Тя е такава, защото е създадена изключително и само за да могат французите да празнуват присмехулно редките си и все още подлежащи на съмнение военни победи. Затова и в България нямаме такова излишно нещо, но това е друга тема. Решили хората да я вдигнат, вдигнали я….

2. Изкуството като такова е стимулирано и създавано, за да въздигне душата и кръгозора на една нация и да я извади от свинското ежедневно оцеляване, заключаващо се в плюскане, секс, сране и айде пак същото на другия ден. Не напразно завоевателите са къртили и закривали икони, горили са картини и т.н.

3. След като прочетохте точка 2, при наличие на дори елементарна логика у вас е логично да сте достигнали до извода, че всяко опаковане и скриване по какъвто и да е начин на изкуство от погледа на хората в никакъв случай не е изкуство, а проявена вандалщина към такова.

4. „Изкуство е това, което НЕ всеки може да създаде. Изкуство НЕ Е това, което всеки може да създаде“ Яко звучи, а? Въпреки че е в кавички, сякаш е казано от умен човек, тази дефиниция си е лично моя. Оборете ме. Ако успете, значи аз всеки ден в тоалетната творя изкуство.

Стана ли ясно или да обясня пак с добавка от канонада мощни псувни? Щото там отдавна съм постигнал висше ниво на изкуство, да знаете…

Павел Манев или така нареченият – Вежлив гларус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *