Корона терапия

ОРДЕНЪТ НА МАНИАЦИТЕ

Ковид маниаците се държат като добре отглеждано малцинство за политическа употреба. Правителството ги подкрепя, светът променя законодателствата си заради тях, те искат специални права за себе си, защото им е внушено, пък и изискват от нас да сме съгласни, че са избрани и те ще направят цялото кълбо Земя „едно по-добро място“, внушено им е, че те са „рицарския орден“, който ще превърне Кълбото в Рай, открили са Граала, при това за има-няма шест месеца, това не им стига – искат множеството да бъде припознато като опасност, като агресор и насилник, и да му се отнемат права, защото пречат на Ордена. Само се чудя къде са им НПО-та за битка с врага, т.нар. „изкуства“, пък и „образования“, също се бавят – все още се лигавят по темата за алиенацията и апокалипсиса, ау-бау – изкуство по Ковид-тайм.

Но скоро, скоро очаквам поредните социално ангажирани произведения, където с художествени метОди, най-често по-плакатни и примитивни за целите на пропагандата, Злото ще очертае своите граници – всички, които продължават да твърдят, нахалниците ниедни, че концентрирането на власт в една световна институция и заглушаването на всяко различно от на тази институция научно мнение, е огромна, огромна опасност, която трябва да бъде ликвидирана. Защото тази опасност показва, че не става дума за медицина, за спасяване на човечеството от невидимо Зло, а за власт и контрол, които – О, чудо, направи „играчите“ в този сюжет по-богати със стотици милиарди, точно докато „спасяваха“ света и докато твърдят, че само те знаят как да го направят.

Каква свинщина ни се разигра пред очите с любезното участие на едно малцинство, което има нужда да участва в най-прастара тактика за удържане на масите – ако ни слушате, то вие сте по-добри, по-умни, т.е. – контролирате живота си, изобщо – справяте се с живота по-добре от другите, вие сте по-значими.

Чудна манипулация за кретени.

Забелязала съм, че ваксинираните силно си повишават самооценката, че рязко са поумнели и най-после са го взели този изплъзващ им се живот в ръцете си, милинките.
Минахме през много небивалици през последната година и половина. Това, което с просто око се вижда, че все по-открито се допуска отнемането на права, на граждански права, за които нашата цивилизация се е борила над 2000 години, особено през последните векове.

Аз вярвам в здравия разум, колкото и да е лесно в момента да се откажеш от него. Вярвам, че един ден, десетилетия преди да бъдат разобличени, първо ще ни накарат да забравим за този магически миг на „апокалипсис“ и магическо спасяване на Света. Вярвам, че опитът, прибързания, света да бъде поставен под контрола на няколко институции, ще пропадне.
Но признавам, че вече няма да търпя и секунди някой от това обезумяло малцинство да ме заплашва, да ми приписва престъпления, да ме ругае, да ми отнема с лекота права, за които той не е полагал минимално усилие.
Призовавам множеството да се възпротиви на това насилие от страна на едно малцинство, което се опитва да се превърне в политическа класа. Нагледахме се на тези хватки.
Егати, едно време беше по-простичко – имаше класова борба богати-бедни – сега я мимикрираха така, че вакснатите, например, особено след две дози, рязко се мислят и за забогатели и по-умни – нещо като „хапче за щастие“.
Venceremos!

Гергана Пирозова

2 thoughts on “ОРДЕНЪТ НА МАНИАЦИТЕ

  1. Браво, най после глътка разум! И аз искам да има повече противопоставящи се и съм готова да се боря за свободата си! Благодаря ви, че подкрепихте надеждата ми! Изумена съм от наивността и невежеството на хората!!

  2. Браво на г-жа Пирозова! – хем вярно, хем добре казано.
    Защо ни наричат „антиваксъри“, не ми е докрай ясно. Аз съм набодена с де-що ваксина има. Тази, обаче, няма да си я сложа – така съм преценила, ама не ходя по хората да ги агитирам против ковид-ваксинацията. Обратното на това, на всичко отгоре с дебилна настойчивост и мисионерски хъс, почти всеки ден съм поучавана от познати и непознати, в Мрежата и извън нея, как не съм права, не мисля за другите, егоистична съм. Че – и тъпа. Dо едно време, даже беше забавно; после се наложи да пратя една сюрия в игнора, а с някои познати извън Мрежата, просто прекъснах контакти.
    Тези дни, в иначе една от големите, преди спокойни и развлекателни групи, покрай поредните агитации “ За Бога, братя, ваксинирайте се!“, пловдивска докторица се оплаква, че в ковидното им отделение, част от болните не вярвали, че са с ковид. А друга (софийска докторица) казва: Явно трябва да минат на психиатрично лечение. Гледам – не се шегува жената. И се сетих за много стар виц:
    Тука живеем мирно и свободно.
    Миррно! Свободно. Миррно! Свободно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *