Виктория Тинтерова

Освещаването на един народ

Публикувано

При Гала:
– Чудя се на тази мода, да се освещават неодушевени предмети… – възмутен, млад писател, мъж на Пипи, дъщеря на Сашо Диков, в момента панелист, по повод освещаването на една кола.

Писателю, освещават се неодушевени предмети, например бойните знамена, къщата… Изобщо, за да се пишат неща, трябва и да се четат неща. Не само да прибираш кинти в „пРотмонето“, както му вика Гала на портмонето. Носи парите, демек. Демек – тоест. Оня ден си говорехме тук за входно антре, в анфас… да добавим и пОртмоне.

Освен това Патрашкова ни информира за един ужасен навик, който практикуваме непрекъснато – препълваме хладилника с храна. Спрете се, действайте по-разумно – например, колкото сте хората вкъщи, толкова трюфели, толкова аржентински пържоли, само 1 бурканче на седмица черен хуйвер и т.н.

Друго, за което искам да ви информирам е, че симпатягите-социолози-голфаджии ще ни информират скоро, че Бокича е най-обичаното същество, според последните социологически проучвания на …. голф игрищата в държавата. Боко подарил и кремъклийка. Сещате ли се, дето прибраха кремъклийките на дружество „Тракия“, дето правят разни възстановки на битки… А? Дали оттам са си избрали подаръка?

Бацето Ни беше 24 часа* в Хамерика, но ще говорим поне 6 месеца за тия часове.

И днес ви светнах за най-интересните неща от нюз фийда, понеже съм дигитализирана.

Виктория Тинтерова

––––––––-

*- Вече половин час ви гледам, как 2 часа се мотаете по плаца… – старшина се кара на войници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *