Виктория Тинтерова

От рубриката „Много интересни новини“

Публикувано

Много интересни новини по Нова.

Например в Благоевград направили велоалея пред едни гаражи. Една фандъкоподобна зам. кметица на града обяснява, че не може да си ремонтираш хладилника в гаража, а само да си държиш колата вътре и нямате работа вътре, в гаража…. и дава други подобни, полезни съвети. На никой не направи впечатление, обаче, че тротоар въобще няма. Толкоз за Нова, само ще кажа, че Искрено и лично, беше едно много смислено предаване, както и два-три турски сериали, особено „Любов на брега“, „Кръв, любов и перли, перли“, „Любов и мъка“.

А Хъкемян беше поканил, а именно и заедно Първанов.
Хък.:
– Вие мислите ли като Плевнелиев, че Радев е задник?
– Не, аз не мисля така.
– Ама все пак Плевнелиев каза така ..
– Е ми да си казва каквото си иска.
– Обаче, вие сега нали не казвате, че Плевнелиев не е прав, като казва, че Радев е задник?
– Ами….
– Моля ви, кажете го най-сетне!
и т.н.

А пък правителството, партията и Боби въведоха една положителна новост в света на военните работи – целият народ е информиран и въвлечен в избора на изтребители. Това е толкова благородно. И прозрачно. И иновативна новост във въоръжаването и превъоръжавенто на рОдината. Дано ги чуят от Пентагона, че и те така да правят.

Телевизорите и правителството ми заприличаха на урока в учебника по история за 7 клас на тема Възраждането в България. По грандиозна глупост. Ще ви преразкажа малко с мои думи.
Начи, през 17 и 18 век в България ни налазил техническият прогрес. В резултат на това, хората почнали масово да се местят от селата към градовете. И да се множат. Почнали да стават много културни, защото идвали отвсякъде чужденци. Консули, католици, протестанти, евреи и арменци, които носели чуждата култура по нашите земи. Даже в Шумен дошъл един унгарец. Всички живеели в мир и сговор, барабар с турците. Само, когато имало войни или въстания се карали. Идилията развалили едни хазари и татари, които дошли от Русия и не били никак дружелюбни. Така ние сме се присъединили към развитото семейство на югозападните народи.
Който лъже, мамка му, така пише….

Е, ся, може ли човек, учил такива неща, да направи смислено нещо, било то улица, телевизионно предаване или сирене…. Или да ни измисля закони и правила…. Не може, със сигурност не може.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *