Яяя......

Палава мъжка котка за подаряване!

Публикувано

Писна ми на фуя! Заклевам се в единствените си два еднакви чорапа, че нервите ми свършиха.
Подарявам палава мъжка котка на 5-6 години с едно на ум. Към нея давам 2 кг. „Роял Канин микс“, който ще стигне за около 2 месеца. Взех нужното решение за котка в затворено пространство, и мога да отбележа, че е кастриран. Това не повлия по никакъв начин на поведението му и то е като на всички останали котки, само дето е като сърчице на колибри пило по грешка адреналин. Освен когато не спи по 4 часа без да мръдне.

Има изградени хигиенни навици само защото им е вроден инстинкт. Котката е игрива като бебе панда, но съдбата жестоко я е наказала и е с интелекта на шайба за хокей. Тъп като гъз е. Казва се Развигор и на галено е Горо (от Мортал Комбат). Много обича да играе, да бъде носен с главата надолу и да виси, да яде паяци, да му дърпат мустаците, да бъде мачкан и обичан, общо взето няма ситуация в която да е недоволен. Никога не е хъскал, не съм уверен, че знае как. Та той дори мяука неадеквато, като бобъра в едно ФБ меме. Не знае, че може да е зъл, за него всичко е игра. Гальовен е. Не е от най-големите чистофайници, защото е мъж. Обича да се отрива и да мърка, да си играе, да спи, а понякога и масажира гърба ми, когато се случи да спя по очи.

Той яде. В смисъл яде много и яде всяко нещо, което е не метал. Въпреки, че веднъж се случи едно електромоторче да ми изчезне и така и не се намери, така че допускам, че котката е полу-киборг. Всяко нещо, което докопа е за ядене – пера от лук, домат, варен картоф, гъби, люспа от варен картоф, сладолед, компот, карфиол, таратор, шкембе с чесън и оцет, банани, ананас, череши, мюсли, сладко, солено, кисело, горчиво, люто, умами… ако се задържа легнал 2-3 дни и мене ще ме изяде.

Основният недостатък на този модел котки е, че отваря фурни. Дори след 2 камиона шамари, знае, че не трябва да го прави, знае кое е “фурната” и знае, че ще бъде наказан, но продължава да го прави, тъй като готвя вкусно и просто преценява, че наказанието си струва. Веднъж вече разби пантите на фурната и се наложи тяхната подмяна, 140 лв за панти втори път няма да дам и турско да стане. С упоритост преодолява и детски заключалки, и те издържаха точно 4 дни. Барикада от 2 стола затискащи стъклото пред фурната също не е решение, премества ги. Ако някой затвори фурна в трезор котката ще намери комбинацията и ще влезе. Майтапа настрана…за хора без фурна.

Искам си спокойствието обратно, искам да мога да спя и след 5:20 сутринта, искам да мога да стана от масата, да проверя кой звъни на вратата, и като се върна яденето ми да е все още на масата. Искам да се прибера един ден и мусаката да си е още във фурната. Искам да не стъпвам по остатъци от някак докопана храна. Искам да пробвам какво е манджа без косъм вътре. Искам си 3/4 от новогодишната баница с късмети, от която така и не намерихме паричката. Искам си живота преди тази котка.

Спасихме го като много малко коте, беше на прага на живота, болно от всичко възможно, дишащо като дартвейдър в една локва, беше една шепа мокро лайно. Но не е трябвало, било е грешка и сега си плащам, че се намесих в плановете на съдбата. А мене кой ще ме спаси?

Много моля, ако някой търси котка да каже сега. В намеренията си съм сериозен като смъртта. Предпочитам човека да е от Русе, че ако трябва да изпращам котката по куриер няма да мога да взема решение с кои дрехи да го пратя в новия град.

Източник: Коки/OLX

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *