Яяя......

Пандемично невежество

Добре, това аз вече няма да го търпя. Изправям се и заявявам на всеослушание, за да остане за поколенията:

Всичко, свързано с настоящата „пандемия“ е пандемична глупост и плод на невежество.

Мнението ми е лично, субективно и непроменяемо, и въобще не подлежи на оспорване и коментар. Не съм вярвала, че ще доживея ден, в който социалните мрежи ще ръководят политиката и едни хора ще докладват в полицията други хора, които – шок и ужас – се разхождат навън. Отказвам да приема тази реалност за нормална, кой каквото и да ми рече.

Днес, 05.04., неделя, аз видях как се затваря плаж, защото обществото настоява. Понеже имало много хора. Не премиер, не командир, не духовен пастир, а самата рая иска всички да са по къщите. Бебета, бременни, деца, болни, самотни – да се прибират веднага, защото заплашват тълпата от облъчени мозъци, която действително вярва, че е преследвана от вируси. По телевизора им го говорят, значи е истина, пък и на чинка съседката чула от портиера, че в Чунга-чанга нямало къде да сложиш крак от трупове и ковчези. Същата тази тълпа, която доскоро спасяваше австралийските кенгурца, а преди това арктическите пингвини, а по-преди това непалските бездомни, а по-по-преди това някакви други несретници на другия край на света.

Армия от клонинги с корони от тоалетна хартия, които нито мислят, нито четат, а препредават телевизионни емисии, сменят профилни снимки и се правят на интернационални месии. Поколението на равните възможности и свободните университети.

Ето на̀, в Швеция не били взели крути мерки и вече имали 6000 заразени и 300 починали, ще видят те! Това, че в Швеция от обикновен грип боледуват 12 000 – 14 000 души и умират до 1000 души годишно не се знае, защото не са го написали вестниците. От седмици насам изтъкнати академици от Германия, Америка, Англия, Франция, Италия и къде ли не се пребиват да дават интервюта, с които да успокоят истерията чрез личен и научен опит, трупан 30-40 години, но кой ти слуша. Медиите не разговарят с професори от Станфорд или с прочути нанопатолози – медиите цитират Международни Организации и Големи Асоциации, зад които стоят невидими експерти с невидима експертиза и още по-невидими финанси и компетенции.

Опитват се понякога някакви плахи математици да посочат, че данните за болни и заразени са сериозно проблематични от статистическа гледна точка, но биват заглушавани от рева на тълпата, която желае да бъде заключена, заградена, следена и ваксинирана, дори и да фалира междувременно. Защото вирус, все пак, страхотия. Ако не е той, никой няма да умре. Няма да има 1.25 милиона загинали при катастрофи всяка година, няма да има 17 милиона починали от сърце, няма да има 500 милиона човека с диабет, нито 50 милиона затлъстели деца, които се тъпчат от сутрин до вечер с ГМО хляб и токсични салами. Не. Седят по диваните тез модерни воини на социалния ред и бълват линкове, статии и статистики, кой каквото намерил. Докладват престъпниците, излезли на слънце, подписват петиции и искат забрани. Всички са експерти, всички разбират – СЗО каза, Гардиън оповести, ООН реши. Следят се умрели, броят се инфектирани, Фейсбук се рефрешва през две минути.

Довчера СЗО повтаряше, че няма проблеми и може да се пътува, сетне посъветва да си мием ръцете, а малко по-късно изведнъж реши, че в такива тежки моменти само с помощта на Международния валутен фонд и Световната банка ще се спасим. Глобални пандемии се решават с глобални пари, това и децата го знаят. Преди два дни на сайта се добави и новината, че всички правителства трябвало да премахнат финансовите ограничения в здравеопазването и да осигурят равен достъп до него, най-вече за мигранти, бездомни и бежанци. И на жените, разбира се, които неизменно стават жертва на домашно насилие в условията на социална дистанция. (Мъжете очевидно са имунизирани срещу същото).

Независимо как ще се развие колективното маниакално разстройство в следващите месеци, аз искам писмено да се разгранича от този водевил, да откажа в аванс всякакви дискусии и на изпроводяк да предоставя на скучаещите интересно четиво за начина, по който се добиват в днешно време данните (Университет “Оксфорд”):

https://ourworldindata.org/covid-testing

От фейсбук страницата „Сетая Брат

One thought on “Пандемично невежество

  1. Чудесно е някой да е в синхрон с моето усещане! Поздравления!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *