Виктория Тинтерова

Паниката на генерала

Публикувано

Изявленията на генерал Мутафчийски са поразителни. Той, даже на пръв поглед, е абсолютно и тотално паникьосан. Каква е ползата от паникьосан генерал? По телевизора?
Да синтезирам напълно противоречивите команди, които излъчва генерала, чрез медиите:

Не се запасявайте с храна!
не излизайте от къщи!

И кво стана – хората, които се запасиха и могат да си позволят да си стоят вкъщи, намразиха хората, които не могат да се запасят и поради естествените си нужди да ядат и пият, щъкат по магазините. А някои нахали, дори ходят на работа… Например продавачките в големите магазини, а и в малките, уплашени до смърт за здравето си, но без изходът на … запасилите се, които са се запасили тъкмо, защото тези продавачки са си на мястото.

Или пък шофьорите в градския транспорт. Представяте ли си как ще се презапасявате или въобще запасявате, ако всички вкупом напуснат? Ами разните Еконт-меконт, ако изчезнат?
И какво предизвика паниката на генерала? Вече ще я наричам Паниката на Генерала, защото тя заживя собствен живот.

Та Паниката на Генерала предизвика огромна паника. На път е и да скара обществото, повече отколкото животрептящото доскоро комунизъм-антикомунизъм, което е съвсем неподходящо в момента. На път е да изкара от равновесие и най-нормалните хора… Глупости говоря и аз – ИЗКАРА от равновесие и най-нормалните хора!

Впрочем, кво стана с комунизъма? Забравихме го, горкия… А колко си беше приятно да се караме на тая тема.
Когато генерала е паникьосан пиши я загубена битката.
Представяте ли си паникьосан Де Гол?

П.П. Красимир Дачев и Хампарцодрън ще ни учат как да се справим икономически. Дачев е тъп като гъза на рейса, както казвахме като деца… Х. – тоже.
Спрете земята да сляза….

Написах всичко това, не защото искам да се карам с някой. Нито да споря правилни или не са мерките… А защото паниката наистина може да ни превърне в зверове, да ни смачкалоса съвсем, да ни отнеме силите и накрая да пукнем не от Оня, а от инсулт.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *