Ше си праЙм кот си искам

Параграф 22…пак, да!

Публикувано

ФБ деликатно, с бледички, изискани букви възпитано ме пита:
– Какво мислите, Тинтер?

Ми какво мисля, ако кажа, ще ме забраните завинаги, Ваша ФБ светлост. Тинтири-минтирита са ми в главата.

Например:

За доматиту, репортерка към производител:
– Например, зимаме този домат, тук има наранено, начи ядем неполезен домат…?! Най-евтиния домат кой е тук? – и показват стотици домати.

– Оня, седмия вляво на третата редица – вика производителят.

Иначе работата с доматите и въобще със зеленчуците е главозамайваща. Всичкото живо член на есъто, разчита на субсидий. Есъто раздава субсидий като вестници. Само на нас не дава. Доматиту, без субсидиите е по 80 стинки и никой не го купува. „Куп’ва“, както казват. Защото субсидираните домати от Гърция са по 10 стинки, например и като ги пуснат по 4 лева в градовете, печалбата на печелбарите е по-голяма. Ъндърстен, капиш …?!

Ще ме извините, ма пак ще напиша един комунизъм – едно време СССР купуваше цялото производство, несубсидирано, та до там, че в София ядяхме боклуци. И с чушките-пиперки беше така, и с ягодите, и черешите… Сега, обаче есъто не ни разрешава да изнасяме за Путин. Ама и субсидии не дава. И понеже не дава, доматите стават неконкурентноспособни в европейските страни.

Оная книга „Параграф 22“ помните ли? Положението е йосарянско, така да се каже. Нещо като шизофрения. Йосарения*. Прилича на една друга дума, дето ме е страх да напиша, ама ще рискувам, може ФБ да не я знае – изпонасрахме се да ви кажа с тоя ЕС.

А пък за прасетата е още по така. Едни барбарони** от БАБХ пръскат с някакви неща кочините, в които кочини няма зараза.

– Ще пръскаме т.нар. кочини и няма да ви пуснем да видите, за да не се разпространява зараза – казва един главен барбарон и добавя – Зараза няма.

–––––––––

*Йосарян, се опитва да избегне убийствените полети, като иска да бъде освидетелстван за умствена непригодност. Според армейския психиатър доктор Даника обаче, самото искане е проява на здрав разум и затова не може отправилият искането да бъде обявен за луд.

** барбарони от БАБХ – охранени мъже, корпулентни, облечени в бели оверали от хартия, такива за боядисване, с шапки на готвачки и пръскачки за лозе на гърба, пълни с неизвестна течност. Главният барбарон е с бяла, скъпа риза, тенясъл на някой екзотичен плаж и луксозен вид, величествен в своята корпулентност.

Виктория Тинтерова или Тинтер Викторов – както ви харесва…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *