Яяя......

Пе’есе нюанса Кама Сутра

Публикувано

Ако сте си мислели, че в цялата митология само Едип е прецакан в пе’есе нюанса, значи сте много заблудени. Сега ще ви отворя очите за нещо доста по-страшно и някак по-извратено. Къде да сложа червената точка?

И така, време е за индуистка митология.

Бог Брахма решил да сътвори някое богче, което да носи любов на хората и така създал Кама – младеж със зелена кожа, който държи лък от захарна тръстика с тетива от пчелен мед. Стрелите му пък пронизвали хората, като вливали в тях петте чувства, създаващи любовното желание – зрение, вкус, слух, докосване и мирис. И този Кама бил назначен като бог на любовта, желанието, потентността, привлекателната външност и необмисленото влюбване. Името „кама“ означава на санскрит „желание“ и от него идва заглавието на книгата „Кама Сутра“, нали разбирате?

Още със създаването си Кама взел, че „застрелял“ самият Брахма и десетте му синове, така че те всичките се влюбили в собствената си сестра Сандхи. През това време наблизо минавал бог Шива и се зазяпал в тази абсурдна случка, като не издържал и се разхилил (това ще му се върне тъпкано след време). Онази глутница влюбени братя се засрамили толкова много, че започнали да се потят обилно и….задръжте дъх: от тази пот се родила една готина богиня Рати! Огледали я хубаво, вдигнали десятките за оценка и веднага я омъжили за Кама. На мен това малко ми прилича на отмъщение, защото едва ли са се радвали на този нагъл Кама, дето ги накарал да мечтаят да вдигнат фустата на сестра си, но какво ли знам аз….

Та живели си Кама и Рати, упражнявали усилено „Кама Сутра“ и я подготвяли за печат, когато нашия зелен хубавец пак се намесил между шамарите, като метнал стреличка по бог Шива. Ако си спомняте, Шива беше този, който се беше смял по-горе. Та като бил улучен от стрелата, това толкова го вбесило, че той изпепелил Кама с третото си око. Безплатна кремация, нали разбирате? Рати обаче се застъпила за мъжа си и поискала да го върнат към живота, но Шива имал доста черно чувство за хумор, така че наистина отново създал Кама, но като новородено бебе и Рати трябвало да отгледа мъжа си.

Така бог Кама си растял, минал през детската градина, училището и университета, след което майка му му казала, че всъщност те двамата са съпрузи!!! Кама бил потресен и не само че не ѝ повярвал, но за малко да се обади в Карлуково да си я приберат. Пък тя му била сменяла памперсите, бе, миела му нааканото дупе, наказвала го в ъгъла, а после ходела на родителските срещи, давала му акъл в пубертета….абе луда работа!

Обаче нали бил бог все пак, а майка му – богиня, размислил и решил, че няма да изтърпи да се съберат всичките богове и да му трият сол на главата, че не си помни преражданията, така че в края на краищата кандисал и пак се оженил за майка си, която му била и бивша съпруга, а сега настояща и изобщо се превърнал в бъдещ пациент на индуистката психиатрична клиника. За всеки случай си взел и още една жена – Прити, името ѝ означава „привързаност“. Обаче щом името Рати в превод значи „наслада“, тая Прити ще да е била девета дупка на кавала. И продължил зеления бог Кама да хвърля насам-натам стрелички, яздейки папагал, а около него летяли медоносни пчели. И така Кама Сутрин, Кама Вечер, Кама Нощем, Кама Вобеднатапочивка и Кама Койкъдетосвари…

Магдалена Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *