Виктория Тинтерова

ПиемЕ, пушимЕ, дамаджани сушимЕ

Публикувано

„Какви са тия хора, които са склонни да вземат 560 лева заплата…“ – цитат. Виктор Николаев по повод разни обяви за работа в общински служби.

Тия хора наистина живеят в някакъв паралелен свят. В някаква държава, която я няма на картата и се състои от 240 депутата, стотина министри, стотина журналисти, един уедър репортер, няколко синоптички, едно известно количество айти спецове и Начев, но той е велик… това е. Малко академици, ама те са в разкрачено положение – ту са в Техната държава, ту в Нашата.

В Техната държава всичко е готино, цветно и заедно… В Техната държава Те са много великодушни, позволяват на другите хора всякакви пороци, освен пушенето на цигари и търкане на билетчета. Всичко би било прекрасно в тая държава, ако не бяхме ние. Малко пречим, да ви кажа – боледуваме от грипове, паркираме както ни падне, не се вълнуваме достатъчно сърдечно от брекзита, и най-вече мрънкаме ли мрънкаме, за всичко мрънкаме – тротоарите ни били разрушени, дупки имало по пътищата….

Че и пушиме някои от нас, а понякога и бира пиеме, ама то е когато съвсем го удариме през просото. Най-лошото е че като земеме 560-те лева заплата си купуваме цигари, а понякога и бира и то преди да си платиме тока, парното, водата, данъка за колата, за жилището, преди да си конвертираме винетката…. защото сме безотговорни. И цапаме въздуха със старите си коли, вместо да си купиме нови. И сме досадни като конски мухи с тия мрънканици…

Виктория Тинтерова

***

„В Благоевград затварят цигарената и 1500 човека остават без работа, амаТереза Мей е първа новина?!“

Пак от нейната стена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *