Яяя......

ПИСМА ДО ДЯДО КОЛЕДА

Публикувано

Уважаеми Господин Коледа,
Казвам се Вяра Делибашева и съм председател на Българското феминистко общество. За Новата 2019 година, желая да ми намерите мъж, който да отговаря на следните, бих казала съвсем приемливи, критерии: да е с кафеви очи от понеделник до петък и със сини – през уикендите; да е с дълга късо подстригана права коса с буйни къдрици; да има плочки на корема, но не достатъчно изразени, че майка ми да ме обвини, че съм се хванала с „батка“; да избира верото, с което мием съдовете, със същото внимание, с което нормалните хора си избират байпас; да ме чука грубо, без да ме кара да се чувствам като курва; да проумее, че една жена няма как да бъде пълноценна и близо до Господ, ако не пие домашно мляко от кашу или поне такова от бадеми; когато съм тъжна, да ме пита дали съм тъжна по начин, който да ме натъжава още повече; като плесне, от ръцете му да валят шоколади, а от пъпа му да тече бяло вино; и последно – да ме заведе на почивка в Дубай, но от снимките да остава впечатление, че аз плащам. Вярвам, че няма да ви затрудня. Искрено ваша: Вяра Делибашева.

Скъпи Дядо Коледа,
Сигурно не помниш, но във втори клас ти поисках касетка на Мая и Магапаса. Ти обаче не ми я донесе. В четвърти клас те помолих за диск на Пантерите. Ти отново ме забрави. Много плаках, да знаеш. Днес, 20 години по-късно, искам само да ти кажа … благодаря! Заради твоята разсеяност, сега съм адвокат, намерих си съпруга, която не ходи на солариум, не си прави косата на вафли, меденки и други тестени изделия, и най-важното – знае кога се пише „и“ и кога „й“. Твой вечно признателен Милчо.

Скъпи Дядо Коледа,
Като дете всички ме убеждаваха, че ти си Добрият старец. След това порастнах, преместих се в София, купих си кожен клин и разбрах, че Добрият старец е Коко Динев. Ти си долен измекяр. Акълът ми не побира как ебеш Снежанка. С нейната порцеланова кожа, плътни устни и твърди гърди, можеше да бъде безобразно слаба актриса в „Откраднат живот“ и да издаде поне толкова книги, колкото Венета Райкова. Засрами се.

Скъпи Дядо Коледа
Казвам се Ася и имам пет деца. Първото тежеше 4 кг, второто – 5300, третото – 6200, а четвъртото и петото се родиха достатъчно оформени, за да бъдат дубльори на Георги Мамалев в „Оркестър без име“. Излишно е да ти казвам, че положението там, долу, е страшно. Вагината ми изглежда така, сякаш се е била при Сталинград. И лошото е, че един ден се е била на страната на немците, един ден – на тази на Съветския съюз. Щетите са огромни. Клиторът ми, или поне това, което е останало от него, е по-жалък от възрастен мъж, който украсява колата си с еленови рогца и червено носле за Коледа.
Със съпруга ми се опитваме дa поддържаме искрата, но е трудно. По време на секс се държа като главатар на банков обир, който движи операцията от микробус, паркиран две преки по-надолу: „Вътре ли си?…. Опиши ми какво виждаш… Знам, че трябва да покриеш голям периметър, но сега не е моментът за паника… Сигурен ли си, че си вътре?“ Сам разбираш, че се нуждая от смяна на интимния хардуер. Искам да ме направиш по-тясна от еднопосочна улица в Лозенец, че тия дни съм заприличала на „Цариградско шосе“. Разчитам.

Скъпи Дядо Коледа,
Аз съм. Мис Тигрова. Снощи скъсах с Цецо Боклука. Този път наистина. Краката ми са затворени за него като аптека в Свищов след 21:00. Ще държа този човек далеч от живота си, както държа далеч Вазов, Кирил и Методий, Рибния буквар, National Geographic, History Channel и Стивън Хокинг.
Значи, гледай сега. Цецо ме обвини, че се чукам със съседа, за което, принципно, е прав, но фактът, че не повярва на лъжите ми ме обиди. От баба знам, че една връзка се крепи на три неща: доверие, анален секс и суши от „Хепи“, поръчано по телефона. Катурне ли се едната стомна, падат и другите две. Развика се оня ти Цецо, разфуча се, дори ме уцели в челото с обувки „Маноло Бланик“. И знаеш ли от какво ме заболя най-много? Не от удара, а от това, че не ми позволи да задържа обувките. Невероятен садист.
Впрочем, нося 38-и номер. Ще чакам.

Мили Дядо Коледа,
Казвам се Георги. Няма как да ме сбъркаш. Името не е често срещано. Благодаря ти за конструктора от 95-а. За Нинтендото от 97-а. За екипа на Юве. За колелото.
Супер бяха. Тази Коледа те моля само за две неща: близките ми да са здрави и Джон Сноу да не умира в последния сезон на Game of Thrones. Дай ни сили да сме по-търпеливи, по-прощаващи и по-разбиращи. Вещи искаме, но накрая не за вещи плачем, а за хора. Пази ги – тези, любимите ни – че и другите. Пази ги.

ГЕОРГИ БЛАЖЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *