Мрънководител

Плажни закони с вкус на ментичка със спрайт

Публикувано

На плаж Кабакум пак имало незаконни постройки, поради което се взема интервю от едни двама, дето единият от тях и изглежда тъпо и умствения му капацитет напълно отговаря на визуалните му характеристики – другия не го чух, ама сигурно е тъп и той.
Забелязвате ли как съм деликатно политкоректен и не наричам (някакъв врненско-общински експерт беше този – хвала) тъпака тъпак, а че само тъпият му вид импонира на интелекта му или обратното, найс а?
Признавам, не изслушах целият разговор, но кажете ми, има ли смисъл да чуеш абсолютно всичко, при условие, че задавачката на въпроси му забива нещо от рода на:
„Значи миналата година сте съборили незаконните заведения, но тази година са изникнали нови, които вие пак ще съборите? А догодина няма ли да е пак същото – друг да издигне други такива незаконни постройки?“
„Изникнали“, пичове! Постройките!
Минал е една вечер през Кабакум Джак от Джак и бобеното зърно, посадил е в пясъка няколко семки от барче и си е тръгнал, а на сутринта от семките имало изникнали готови да обслужват клиенти барчета. Бах мааму!
Ем, кой да забележи и да предположи, а? В една приказна държава нещата се случват приказно, не ли?
Точно на място е и отговорът на тъпият…пардон – не умният и не красивият общинар, който заявява следното и което следно трябва да бъде отпечатвано на титулната страница на всеки сборник със закони, а цитирането на тази мисъл от всеки студент-правист да бъде основен фактор в осигуряването на дипломата му по право:
„Ние не можем да вземаме превантивни мерки за това, че някой някъде може да наруши закона!“
Точка първа, алинея първа, параграф първи, основен и самодостстъчен! Красота!
И е прав бе, мама му стара!
Представете си, че инвеститорът (на мен ми намирисва на Марешки – той има навика да строи на този плаж), който предизвиква изникването на някакъв строеж на пясъка там, не го гласи за барче, ами за клиника за болни дечица или за санаториум за стари хора, които ще обгрижва безвъзмездно. Ами нали общината ще си вземе грях на душата, ако бутне едно такова заведение в зародиш! Нека първо се уверят, че постройката ще бъде съвсем незаконна и изникнала с търговска цел и чак тогава ще я съборят, тъй ами!
Репортажа свършва, задавачката на въпроси отива да се гмурне в морето и да направи две дължини до Галата, така и така е наоколо – що да не използва момента, а Ади от студиото на „Здравей България“ по НОВА слага абсолютния край на темата с думите:
„Да, така е – всеки си носи отговорност за действията. Репортерко безимена, моля те събери ми малко мидички, че Виктор липсва напоследък и кой знае дали ше ме пуснат в отпуска да видя и аз морето тая година..“
Първото го казва ефир, второто си го помисля.

Сичко е шес, шестотин и шесхиляди!
Законът възтържествува и сега доволно, с чувство за изпълнен дълг, смуче коктейли с ментичка и спрайт на плаж Кабакум…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *