Виктория Тинтерова

Платен етнически мир

Публикувано

Би ли могъл някой от правителството да обясни как точно имат намерение от ДПС да разклатят етническия мир?
Да знаем – с брашно ли да се снабдяваме, с олио ли… с вода? Или да копаем землянки? Може би да се въоръжаваме с хладни оружия и да бродираме знамена?

Не мога да си представя в друга държава, /уж/ нормална и стабилна и с такъв невиждан в света икономически растеж и същия такъв на заплатите, съвсем безнаказано министърът ѝ да каже, че е на колене и ще даде едни 8 милиона /а те са повече/, че да не ни взривят… И главното ченге да му приглася. А народът да трепери от страх… с високите си заплати, защото за какво са ти високи заплати без етнически мир, а?!

То било много лесно, бе харемиканците – ако бехте дали некой лев на ИДИЛ, нямаше да ги имате тия проблеми. Ето как става:

Дзърррр, дзъъърррр… На вратата се звъни. На Бокича най-доброто и умно ченге Цвецун отваря. Гледа – летящо килимче от Ориента, а на него един тип с очилца.

– Добър ден! – казал типът с очилца.

– Добър ден – вика Цвецун, най-доброто и умно ченге – Какво искате Господине с очилца? Ако продавате летящи персийски килими, нещем, имаме си хеликоптери. Също и прахосмукачка за акари си имаме. И тенджури Цептер….

– На такъв ли ви приличам? – леко се обидил Господинът с очилцата – Нее, аз съм пратеник на Мира. Праща ме Този На Който Не Трябва Да Споменаваме Името, накратко – Тенекене. Продавам друго, много по-ценно – етнически мир!

– Така ли? Колко пари ще искате, да знам дали да будя господин Бокич, че се върна снощи от далечни земи и е уморен, щото там обединяваше западните, източните и северни Балкани.

– Около 8 мелеона, нищо работа, бълха го ухапала Обединителя – Казал господинът с очилца и показал на Цвецун, най-доброто и умно ченге дясната си ръка, в която държал противотанкова мина, а в лявата Базука.

От вътрешният му джоб стърчало умалено, действащо моделче на Стелт, а външните му джобове били пълни с бурканчета с цианкалий, предназначен за водни басейни.

– Е, добре, щом е само за 8 милиона, ще го събудя…. Защото обичаме народа с големите заплати и обичаме повече от всичко Стабилността! Понеже сме добри и благородни…. Но с тези играчки не можете да ни уплашите! Ние с господин Бокич сега си строим фортификационно съоръжение – окоп, – засмял се Цвецун, най-доброто и умно ченге – а и сме каратисти и можем да ви набием! Но нека Историята да ни помни с добро! И паметник да ни направи Историята и в История бг да дават всеки вторник за нас…. Да земем да го спасим тоя Етническия мир! Искате ли и две девици? Деси, Лилето…. ? Той с какво се храни?

– Девици вече не му трябват, стар е вече…. И стомаха не му е добре, та само мелеони може да поема. Колкото повече, толкова по-хубаво – казал господина с очилцата, благодарил, прибрал си малкото Стелтче, което аха да излети, качил се на вълшебното килимче и отлетял доволен…

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *