Виктория Тинтерова

Плюнки

Публикувано

Съгласете се, че е много по-симпатично и човешко да се караме за кърмещи жени в мола, за пушене по заведения или пък за учителката, дето накарала едни деца да наплюят другарчето си. За учителката – адски тъпа, селска пръчка е тая… И не ми обяснявайте, че дете в трети клас е гадно, нахално и непослушно и че учителите са нещастни жертви на такова едно човекоядче, щото и това прочетох. Няма да ме убедите и няма да ме вкарате в такъв разговор. Аз казах – Хау!, както е казал Винету! Бих я набила с удоволствие!

Случка:
Веднъж, като бяхме около тая възраст – 3-ти клас, аз и 4 мои приятелки ядяхме семки в градинката до нас. По едно време едната, която беше лоша, просто лоша, ме наплю с люспа. Някак всички те, четири момиченца, иначе симпатични, ме наобиколиха и започнаха да ме плюят с люспи. Аз се разревах, естествено, от което на тях им стана още по-смешно. И така цяла вечност, според мен.
Когато се измъкнах, изтърчах вкъщи и плаках цяла вечер и цяла нощ. Никой не можа да ме успокои. Помня повече от 50 години това унижение.
Дано това малко момченце забрави, още повече, че му го е причинил прост, тъпоумен и зъл възрастен човек, а не малки, зли пикли…

Или пък помните ли как Георги Русев беше закачил табела на едно дете в „Момчето си отива“?
Също така съм ЗА пушенето в кръчми и ресторанти и кафенета и по улиците и изобщо….
Се тая ми е дали някой ще си кърми детето в мола, където въздухът е толкова полезен, колкото и майчината кърма. Аз в молове не стъпвам.

Обаче и Херо Мустафа ми е интересна, нищо, че разговорът преминава от локални глупости в глобални. Мустафа и правителството на сащ ще накажат един брой корумпат или корумпатка, с лишаване от божествена виза за божествената държава Хамерика. Корумпата, допускам, ще се завре на Малдивите и ще плаче три дни и три нощи от мъка и обида. Как се радвам, че Мустафа е тук и ще видят те, корумпатите и корумпатките.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *