Виктория Тинтерова

Полет над коледно кукувиче гнездо

Публикувано

Умирам от скука, да ви кажа… Днес не се работело. Мъжът ми прави обеда… Опитах се да дам два-три бързи съвета и да направя две-три забележки, ама той ме сряза деликатно, каза да млъкна моментално!

Измих снощните чинии за 10 минути, порязах си пръста, занимавах се десетина минути да търся анкерпласт и да охкам… ядох тиквеник… Изпуших бая цигари с една голяма чаша кафе, нахраних три пъти котката… Изпих си лекарствата за кръвно… Остана ми само да зяпам телевизия.

Впечатлих се много от една реклама на тоалетна хартия….. После, естестено коледен американски филм. Те тия коледните им филми са около 7641. На година. Понякога ги разбирам, че вадят автоматите и …къррр. Ми то на мен ми иде, а тук дават само 783. В тези филми, всички са много красиви, накъдрени от сутринта, гримирани, натокани и нацъкани. И слаби.

Дрехите им са изгладени и съвсем модни, дори пижамите им са вирасачета…, къщите са съвършени, за зъбите направо не ми се говори, снегът е от ситно смляно нещо, което не мокри, че да не им се изправят къдриците или да се размаже съвършеният грим. Навън всичко се пука от студ, но от устите им не излиза леден дъх, щото на Коледа стават чудеса!

Всички са усмихнати и много позитивни, аха да се натаковат младите и да народят безброй американски дечица и някоя много зла гадница, почва да пречи и интригантства, но накрая младите все пак се натаковат и са щастливи. Дядо Коледа винаги се навърта наоколо и помага. Винаги има сладки бебета. И кученца. Дядо Коледа е розов, пухкав, лекинко уморен от илядогодишната тегоба да търчи напред-назад по света…
Не всички можем да изгледаме, но затова ги повтарят през август. Който не е насмогнал, да не се чувства много прецакан!

П.П. Филмът свърши и почна Гала. Всички са с червени, блестящи цилиндри. Мъжът ми поглежда и пита:
– Тия що са с такива шапки?
– Ми, за празничност – отговарям.
– ЕМ, тия са болни хора… и излезе.
Надявам се да се върне скоро. Поне за Нова година.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *