Виктория Тинтерова

Политики, политики, политики…

Публикувано

Борисов е много загрижен за българските граждани в Англия и за англичаните в България. Не е хубаво да си лош пророк, вика. Не разбрах много кой е лош пророк – той ли?

После каза, че е много емоционален, обаче когато трябва е направо твърд като скала. Не човек, а джилязо. Обаче и аз съм като скала, не знам – твърда ли или просто… тъпа, но въобще не ме интересуват англичаните в България. И колкото и провинциално и нежълтопавейно да звучи, може и да ми се скарате даже, може и много лошо впечатление да направя на Да България, ДСБ, може даже Радан Кънев да ме обвини в русофилия, путинофилия и откровена глупост, ама и Брекзит не ме интересува. Ама хич.

Вчера, впрочем, Кънев ме призоваваше да не съм толкова тъпа, ама аз не та не! Ината жена съм. Никак не съм космополитна напоследък, не мога да ги стигна умните.

По ме интересуват ловенчани и околните села, които са без вода вече седмица и не се вижда края на безводието им. Това през 21-ви век, когато влаковете по широкия свят пътуват с 300 км в час и са чисти. Чисти, хора!

По ме интересуват мизерните пенсии, хората с бастунчетата, със старите си антерийки, дето със сетни сили отидоха на протест….

По ме интересуват стотиците работещи роби, дето се чудят как да си нахранят чаветата и да си платят тока.

Интересува ме кога ще оправят тротоарите и безумните пътища.

Интересуват ме разни тъпотии, като повишаването на цените, като безработицата.

Интересува ме Сидеров и другите тъ.., ох, аха да кажа тъпаци, ама ще вземе да ме осъди някой, че са много нахъсени да съдят, та ще кажа политици, чий го крепят във властта, освен да кра…, ох, пак щях да се изложа и да кажа крадат… че да взимат заплати, без да правят нищо за хората?

ПолитикИ, викат упражнявали. Особено Цветанов непрекъснато упражнява политики. Много политикИ упражнявал и все ……. едно голямо нищо се получава. И като го слушам непрекъснато да повтаря, че упражнява тия политикИ, всеки път се питам – бе няма ли в тоя целият герб поне един човек, поне половин човек, дето да знае, че думата ПОЛИТИКА има само единствено число? Както броколи, аспержи пък само мн.число… не може да кажеш изядох 1 брокол и 1 асперж, дори и точно това да си направил… Или аплодисменти.

Никакви отзивчивости не изпитвам към брекзитите, въобще не ме вълнуват. Нито жалости, мъки, състрадания и прочие снизхождения към полититките цветанови.

Други новини:
Освен прелетни птици, има и прелетните пеперуди… От Канада, когато стане студено прелитат до Мексико, където не ядат месеци наред, после, на пролет се нахранват едно хубавичко, чифтосват се и се връщат по родните си места да си снесат яйцата. Нарекли са ги Метусалем, на името на най-дълголетният човек според Библията.

Но ние не сме чак толкова дълголетни, да чакаме Цветанов да се наполитичи…Не сме, за жалост. Нито пък можем да издържим зимата без да ядем. Дори и в Мексико. Че даже и на Британските острови, със или без брекзити, пак не можем.

Аплауз!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *