Виктория Тинтерова

Помните ли Чаушеску?

Публикувано

Помните ли Чаушеску?
Помните, ми, не сте чак пък толкоз млади, като ви гледам…

Та помните ли колко богат викаха че е? И с тъпа физиономия. Е Чаушеску и срещу тях да тича, не може да ги стигне ни по богатство, ни по грозотия. Наще хора забогатяха така фантасмагорично и с любезното съдействие на телевизорите. Днес там цари една чудесна еуфория.

Момчето на времето на Нова се е развихрило. Пардон, презентатор бил. На времето……Температурите са достатъчно топли, вика. Верно е, топли са температурите. Аз лично не обичам такива топли температури, предпочитам по-студени температури, ма както и да е… За да подплати това си твърдение, показва непрекъснато пожари в Щатите. То от там идват тия топли температури, явно това иска да каже.

После ни нападна генералния Ни консул в Италия. Възхитен е от едно момиче, което…извело собствената си приятелка от катастрофата…. и от едно момче, което разказва…. подробности от ситуацията, в която се намерилО. Според космическата справедливост и естественият подбор, този тип би трябвало да бере маслини нейде из Италия, а той Генерален консул Ни станал. Явно се е изкривил космоса от нещо. Може би адронния колайдер нещо повреди там, в безкрайността?

Във връзка с горните, космически разсъждения и тяхното разгадаване, се заслушах как едни Кухи лейки забраняват разни работи непрекъснато и години наред съсипват бизнеса и тормозят хората. Отиват сутрин на работа, купуват си кафе от лафката, сядат си на бюрата и започват – кого да прецакаме днес? Ся пак на линия са забраните за всякакви пушеници, даже електронните цигари били вредни. Хаха, прецакахте се с тия електронни цигари, май?! Ми така е, като не се борие за правата си!*

Начи преди години накараха кръчмарите да турят димоотводи, после да отделят зали за пушачи, после рязко забраниха пушенето, та тия димоотводи станаха излишни, а хич не бяха евтини… Не много инатлии-кръчмари останаха на пазара. Измислиха ни на нас пушачите едни найлони, та зимата поне да не ни мокри ледения дъжд или пък снега цигарите. Аааа, потриха ръце Кухите лейки, няма да стане така. За-бра-ня-ва-ме пушенето в найлоните! Нъц! Има една особено сърцата докторка, която с гърдите си като една Раймонда Диен е готова да защити здравето ни. И иска непрекъснато да ми променя мисленето, щото ненавижда цигарения дим. Докторката има вид на охтичава. Въобще доста загрижени за нас доктори преживяхме тия години. Москов искаше да ни забрани фафлите.
––
Гледа доктор Иванов из коридорите на отделението му по венерически болести се щура някакъв тип с пижама. Спира го и го пита?
– Кой сте вие? Какво правите тук? Черните печати по пижамата ви са от инфекциозното…
Знаете ги тия печати, нали…
Човекът тъжно обяснява:
– Докторе, болен съм от дизинтерия.. ще мра. Ама не искам да мра като дрисльо, предпочитам да си отида като пич….
Бори се човекът, не като вас….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *