Виктория Тинтерова

Потомствена глупост

Публикувано

Река ПотОмак, вика Четиетикета Гавазова. Знам я тая река, отляво на оня океан и отдясно на оня град… Вашингтон май беше. Казва се ПотОмък, защото е потомствена от навахите, ама не съм съвсем сигурна.

От известно време телевизорите ни запознават със спомените и размислите и душевните терзания на много потомци. Потомката на дедо си – Цачева, на дедото на жена си Цветанов, потомката на баща си Ангелкова, на оня от КОНПИ, на Харизанов, не знам тия последните на кой са потомци… на най-главният потомък на дедо….и прочие и прочие потомци. Парад на потомците, така да се каже. Изля се толкова много глупост, че ако има състезание по световна политическа и човешка глупост, ние ще сме в първата тройка.

Представих си петчленно жури от академици, което разглежда внимателно кандидатурите. Седят на 36-тия етаж на небостъргача „Златна глупост“ и зяпат от сутрин до вечер сутрешни блокове, на 4 очи, на две очи, на 6 уши, „Искрено и лично“, лично с Николаев съвсем заприличал на Миглена Ангелова и т.н. и т.н. Накрая останали три държави кандидатки. Две отпаднали още след първите 5 минути на интервю на Кошлуков с Харизанов, моментално и безапелационно, като останала само България.

Когато интервюто завършило, се чул изстрел и единият академик паднал пронизан право в сърцето. Два часа по-късно, трима от останалите четирима почнали да си скубят косите и да крещят неистово, след изслушването на диалога Хемикян-Ангелкова. Наложило се психиатрична помощ. Бързо им турили усмирителни ризи и им били по 40 кубика диазепам, с което ги приспали задълго. Имало опасност да се самонаранят и травмират за цял живот.

Последният оцелял академик се сдобил с тикове, когато чул брифингът Му за милиардите, които фърчали насам натам из най-бедната държава в Европа, борбата с контрабандата, БВП, президента и бесепето. Когато разбрал обаче, как Иво Христов е фърлял белтъци на Нинова, се разплакал горко. Но когато изслушал разбора на ситуацията на Румяна Коларова, не издържал и с крясъци се метнал от 36-тия етаж на сградата „Златна глупост“.

Така не можахме да спечелим нищо…

***

Понеже гледам, че не гледате много новини напоследък, да ви кажа. Начи да НЕ гледат телевизия могат само тези които са сигурни, че няма да гласуват за:
ГЕРБ
АТАКА
ВОЛЯ
Каракачанов
В.Симеонов
За всички други е задължително!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *