Виктория Тинтерова

Поука или Неука – как е правилно?

Публикувано

Слушах Фъндича, да ви кажа. На много профсъюзни такива събрания съм била… Ще, Ще.. Ще… Ниа… Тя наистина казва „Ниа“. „Ниа ще направим разни работи…“
Слушах, слушах, па станах да видя София дали си е на мястото. Фъндича щяла всичко да реформира и да оправи. Направила разни грешки, но те я научили и тя си извадила поука.

– Аз си извадих ПОУКА! – казва.

Бе хора, кой възрастен и сериозен човек говори така? Тя да не е Чук и Гек, та да чакаме да си вади поуки?!
Ще реши грешките сега ли, че да ги почнем наново? Ма, Фъндич, това не е като да пишеш: „Я поехала в градинками“ вместо „Я поехала в градинкую“, да го задраскаш и да питаш някой как да стигнеш по скапаните тротоари, до градинкатами или градинкатати, нали…

Сега щели да правят ново градоустройство с по-ниски сгради и по-големи отстояния, за да диша града. Бе да фанеш една гьостерица… По едно време се промъкна тъга, че две години са се борили за некви кинти от есъто за печки за бедните, пък може друг да ги раздава. Мелеони, разбира се, ние не си играем с по-малки цифри. За да е чист въздухът са мелеоните. Ма то не можеш да натъпчеш хиляда хора на улица, която побира 50, да не миеш никога улиците, никога да не оправиш и една плочка, всичко да е в библейска кал и прах и да очакваш чист въздух, нали?! Се едно да зема у нас още 10 човека и да искам да е разтребено.

Иначе новината от телевизорите ми днес е – тая Мира ли е, Мара ли е, от Нова, дето я изпитваше Фъндичкова по конспект, си кръстосва краката на едно диванче в шеговитите и неформални разговори, по един особен начин ги кръстосва, който иска да подскаже на драгия зрител, че са ѝ много дълги и се чуди къде да ги дене. Краката де, не мислите.

Изобщо айкюто на интервютата клонят към точката на замръзване по Целзий. С леко повишение, когато рекламират онова за вагиналните порблеми и проблемите с простатата.

Виктория Тинтерова

–-

Станала катастрофа. Дошъл полицай и почнал да описва, това, което е станало. Видял, че на тротоара има отрязана човешка глава.
– На три.. тро.. тре…. – запецнал на думата „тротоар“, както Фъндичкова запецна, трудна работа са тротоарите. Отишъл до главата, ритнал я и написал:
– На осЕвата линия има човешка глава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *