Ше си праЙм кот си искам

Почти индийски сутрешен блок

– Честит празник на всички, които празнуват, най-вече на дамите! – момчето на времето на Нова чистити 8-ми март.

За всеки случай добавя и дамите….

Обаче каква радост внесе лудия индиец в телевизорите, ехееееееее… Тва джипки, дупки, срутища, свлачища, кюлчета и чекмеджета, ПКП с гласа на борисов, доктори и всякакви кошмари в кухнята на държавата, отидоха на заден план. Повече от Марешки го даваха даже. 387 пъти, по всички телевизии видях как индиецът откачи, а стюардчето сви юмрук и аха да го фрасне… Екшън. Индийски. Какъв късмет извадихме, че от 1,5 милиарда индийци един откачи и то точно над България. Представяте ли си?

И Меган, сещате ли се – онази кралското снаха, една треторазрядна актриса, вълнува вишото общество с признанията си пред Опра. За тия, които не знаят – Опра е американската Гала, ама по-тъпо, без Патрашкова.

Меган се много възмутила от кралския двор, щото там се чудели какъв ли ще е цветът* на кожата на първото ѝ дете. На тази новина Опра се потресе….

– Ах, какво безобразие, ах каква безвкусица и липса на деликатност…! Ах, простаци!

Е какво толкова станало, и ние се чудехме на местно ниво, в наща кухня?! Се пак Хари е червенокос и луничав, а Меган не до там, а баба ѝ хич…. То и за моето дете се чудехме какъв ще му е цветът – мъжът ми е бял човек, аз не толкова, ние по бургаска линия сме мургави, с леко червеникав оттенък, та за чудене си беше. НемА късмет нашето дете, на мен прилича….

Иначе телевизорите се овъртолиха до ушите в шоуТА. Изобилие от веселби, коя от коя по-тъпа. То не са лице в лице, пардон, като две капки вода, то не са певци, таланти, които гълтата огин, некви семейства, които не знам какво правят, ама викат, че било страхотно романтично, то не са сериали, братя, белязани, ченгета, отвличания, стрелби, шамари, даже някаква хърватска терористична група има… пък някаква смахната болница, пък смешки… чудо, чедоооооооо…
Но последното, на Рачков, удари в земята всички! По-тъпо от това не мога да си представя. 5 минути му е много. Толкова издържахме и то само защото се карахме кой да стане за дистанционното, че го бяхме завряли някъде, а го нямаше детето да креснем:

– Иванееее, къде е дистанцинното?!.

А го пуснахме от любезност към искуствуту. Сутринта видях, че е участвал и Мариус Куркински, което много ме натъжи… ама това е друга тема. Но пък маските, които са раздали на публиката са главозамайващи – хартиени, в средата с квадратно прозорче от нещо прозрачно, та да се вижда как се зъбят в нещо като усмивки. Да не се объркаме. Да не си помислим, че не се кикотят. Почти толкова прекрасно, колкото плакатът на Сачева, на който са я докарали като аватар от по-грозните….

–––

*В претъпкан травай, по соца, се качил един очевидно почерпен тип. По едно време бутнал жената до него и я попитал:

– Другарке, вие китайка ли сте?

– Не! – възмутено отговорила жената.

След малко пак:
– Ама вие да не би да сте китайка?

Тя пак:

– Не!

Но той не се отказвал и я питал поне още 5 пъти… Накрая тя не издържала и просъскала:

– Добре бе, тип, китайка съм!

– Ха, тогава защо не са ви дръпнати очите? – любезно се заинтересовал типът.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *