Виктория Тинтерова

По Чърчил, по Шоу, но най-вече по Тинтерова

Публикувано

Ако човек на 20 не е бил седесар, начи е без сърце, но ако и след 30 години седесарлък е още седесар, начи е без мозък…
Чърчил или Бърнард Шоу и Аз

Това прозрение ме настигна, след интервюто с Ренета Инджова. Не че, не ги знаех тия неща, дето се вика, София е едно голяма село, или поне беше и всички се познаваме. Свидетел съм на забогатяването на не един и двама сегашни мелеонери. Свидетел съм и на гръмовното сриване на няколко мелеонери.

Иначе днес е Денят на народните будители. И аз си пуснах Гала, щото тя и новата ѝ компания са квинтесенцията на съвременните….. ммм будители. Няма в съвремието ни други влиятелни хора освен галоподобните. Скриха се някъде. Или ги скриха… Не знам, но у мен тези типове и типеси, галоподобните, събуждат, пробуждат, разбуждат всякакви чувства като  възмущение, присмех, високомерие. И хоп, моментално оправдаха моите очаквания. Разговор за вип брадър:

– Много беше трогателно снощи с тези посещения на близките им – казва Патрашкова Елегантната Суперсофиянка и продължава – ама ваща среща, Гала, беше най-трогателна и изпълнена със съдържание и емоция…. и любов.

Само така, Патрашкова, то пък никак не е евтино да си елегантен…

И се сетих за едно интервю с Георги Лозанов и той елегантен бонвиван и бохем, друго…., не, друго не е. То май и бохем не е, нито бонвиван, май е само една папийонка…. Но както и да е. Вика, че с жена му много обичат да се забавляват. Веднъж жена му измислила голямо, разкошно,  тържествено тържество с много гостиииии. Нещо като Лозанов бал, ала Виенския бал, де. Наела зала. Обаче се оказало, че залата струва 10 000 леваааааа. Лозанов малко се шашнал, щото не до там имал тези пари. Чудил се, чудил се и накрая измислиииил. Обадил се на Димитър Цонев, бог да го прости, който по това време водел някакво телевизорно състезаниееее. И Митко Цонев го покааанииил. И Лозанов спечелил 10 000 лева и зарадвал много жена си. Като в приказките, нали?

Така, през година ту Гала, ту Мъжътнагала са в брадъра. Хитро, а? И естествено, хората на Гала цяла сутрин, няколко месеца, хвалят Мъжътнагала. Особено Патрашкова Елегантната Суперсофиянка. Смеят ли да не го фалят?!

После се сетих за първият човек, спечелил голямата награда в Стани богат и как му взеха парите, защото дъщеря му работела в телевизора. Пак като в приказка.
И последно в галината компания има едни писател. Млад човек. Нямам никаква представа какво е написал, няма и да се поинтересувам даже, каза:
– А сега вижте срещата ни с едни млади деца.
Будители, съвременни будители.

Празник на Тетевен, тържествата се откриват в 10 часа  с  мажоретки. Съобщава Момчето на времето на Нова.

Едно много злобно будителство от мен.

Приятен и успешен ден, млади и стари деца, мажоретки и мажорети!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *