Виктория Тинтерова

Правилата на играта

Публикувано

Вече толкова пъти променят правилата на играта, че вече на никой не му пука ни за играта, ни за правилата. На тва интелектуалците и културните хора му викат- куче влачи, диря няма.

Ей сега слушам, че едни русенци много години се се възмущават от разположението на местоработата на най-древните труженички и труженици. Било около домовете им. Вероятно в началото ги е възмущавало и дразнело въобще и изобщо тая работа, но като са пускали, пускали, пускали, пускали жалби и са видели, че нищо не става, се отчаяли. Сега се молят единствено да им сложат химически тоалетни.

Не, не сте луди, нито пък аз – молят се за ДВЕ химически тоалетни. Някакъв общински фактор се отчете пред тях, че чистели два пъти в седмицата подлеза, който сега изпълнявал ролята на тоалетна. Не химическа, луксозна и фръцкава, а на обикновен нужник. Забелязвате ли абсолютното несъобразяване на властите с правилата?

Или пък – ще приемаме бюджета на държавата! Всички в парламента много се вълнуват, карат се, вадят всякакви данни, замерват се с тях…Телевизорите и те се много вълнуват…. Напрежението расте…. Аха да се сбият…. Накрая го приемат този бюджет, по министерствата вече работят според него. Разни главни счетоводители всяко тримесечие не спят и като побъркани търчат насам натам с разни салда, дебити, кредити, амортизации на нематериални и материални активи, първични, вторични и третични счетоводни документи… побъркват по-малките счетоводителчета, които побъркват семействата си и децата си, които побъркват учителите, които побъркват родителите несчетоводители, които побъркват…..

И изведнъж – прааас, тоя бюджет не ни харесва вече, ще си вземем малко от него. Или много. Много, много! И така планината от документи и побърканите хора стават напълно излишни и непотребни.

Зат’ва аз предлагам да напишем 1 правило – каквото каже Боко, т’ва е.
И по една крина жито на седмица за Него.
Или, който няма жито – по 100 лева или колкото Той реши.
Иначе се шашкаме.
Въобще за да сме възможно най-незабележими, за да не дразним играта и играчите, да обобщим с една шопска мъдрост:
„Най-сакам да съм змИя, га си одим да си лежим!“

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *