Виктория Тинтерова

Празниците свършиха!

Публикувано

Ай, честит ви делник!
Три пъти ура, празниците свършиха!

Похарчихме милярди, сготвихме мелеони мръвки и сарми, измихме мелеони чинии, честитихме си мелеони пъти … Видяхме стотици харемикански коледни филми. Чухме и Рут…
Дойде време за анализи на анализите.

Едни млади икономисти в Нова викат, че като се дигнат доходите от 6 до 9%, ние рязко ще станем много по-платежоспособни. После викат, че понеже досега, конкретно миналата година, сме имали такъв високо космически и глобален икономически растеж, че нема начин да нема лекинка инфлация. И други подобни неща… Особено единият икономист дрънка такива небивалици, че аз бих го накарала да си изяде дипломата, при това без вода. На сухо да дъвче.

Ама какво да му се сърдя, то сигурно е защото сме във Вавилонските Балкани, завещани ни от дедите. Тоя Вавилон ни такова мамата, Пекинската ви го каза вчера. Там се обръщайте за оплаквания и похвали. Крайно време беше да се назове истинският виновник, стига с тоя Тръмп, Путин, нато, и ала-бала и тинтири-минтири. Вавилон и президента, който президент натъжил много хора в нощта на новата година, когато хората трябва да са весели и пияни от щастие, че обитават таз Вавилонска земя, земетръсна. Даже прочетох, че един иска да се беси…
Но то е сигурно пак заради Вавилон, я президента да каже кои са дедите му! Да не се окаже Навуходоносор първият му дедо?!

За да обобщи работите, се появи един човек, който вика, че още с поздравленията си се депресираме на територията. Например – много любов, много късмет и т.н. Агросисти сме били… Ама като се обърнеш и видиш, че не си получил много подаръци, се деперсираш и пожеланието за много здраве, не ти върши никаква работа. Да знаете, не пожелавайте на хората много здраве и либов, малко пожелавайте. 0.04 микрограма. Тогава, като видиш, че ти е 0.5, изведнъж ставаш много щастлифт.

Щастлифт ще си и ако послушаш съветите на всякаквите Говорещи глави по телевизорите. Вчера гледах Богдана Карадочева и Васко Кеца. Те викат, че ако сме добри, на сме злобни, преодолеем типичният за вавилонските земетръсни Балкани мързел и почнем да даваме на държавата, тя ще ни се отблагодари и ще почне и тя да ни дава. Блага да ни дава.

Ама вие не, та не, нищо нещете да давате. Е затва сте на това дередже! Вижте Илияна Раева как като дава и държавата ѝ даде един мелеон. Прави ли са Карадочева и Кеца? Прави са!
Бъдете възпитани, давайте на Вавилонските земетръсни Балкани и особено на Баце, като техен главен представител!
––––-
Иванчо и семейството му били поканени на гости за Коледа в едни хора. Детето на тези хора било с огромен диоптър и дебели лупи на очилата. Като си знаели стоката, родителите дръпнали преди тръгване една реч:
– Иванчо, пиле шарено, като отидем у Петрови, да не вземеш да се подиграваш на Петърчо? – говорела майка му – Ще ти прасна един зад врата! Ще се правиш, че не забелязваш очилата!
Иванчо попил информацията, но като видял лупите на детето на Петрови не издържал и възпитано посъветвал:
– Много да му пазите ушичките на Пешето, че ако нещо им стане, няма да има как да му слагате очилата!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *