Послепис

Представете си бъдещето…

Публикувано

Иска ми се да започна с „Представете си далечното бъдеще…“, но май много по-достоверно ще е, ако началото е следното…

Представете си съвсем близкото, обозримо бъдеще, може би предстоящо следващата, най-много по-следващата година:

Излизайки от входната врата на блока, където живеете (за обитаващите къщи може да напиша друга история), автоматично прекрачвате във фоайето на новата, подобрена „ЛаФка“, където освен, че може да се снабдите с цигари, вафли и вестник „Телеграф“ на промоция – с късче от тропосания юрган на Делян Пеевски, то може да си закупите и от най-новият билет на Националната лотария (само за 620 лева парчето), а именно – огромен къс шарен картон с големината на КАМАЗ, по което са разположени за изтъркване цели 7553 шанса да спечелите награди от 1 лев и 40 стотинки до 100 милиона лева и разбира се големият джакпот, най-големият ЕВЪР – бюджетния излишък на републиката + снимка с Бойко Борисов само по горнище на анцуг. От обратната страна на гигантския билет със ситни букви ще е изписано, че ако по някаква невъобразимо абсурдна причина някой спечели джакпота, то Бойко гънчайки го за снимката ще го пита „И ко прайм ся?“ с идеята да си дялкат бюджета…ъъъъ – джакпота.

После, след като си спечелите редовните 2 лева търкайки като замаяни, си излизате през един от десетките входове на този оранжев конгломерат и ако не се нанижете в следващия от веригата, щото те са толкова много и толкова нагъсто, че съставляват около 50% от градското застроено пространство, метър по-нататък искате-не искате влизате в МОЛ-а.

Един от 400-те МОЛ-а в града. С общо 1602 киносалона (два от моловете са с по 5, вместо със стандартните 4) – 2D, 3D, 4D, 5D, 3G, F-16, IMAX, IMIN, ВиАйАй – каквото ти душа поиска! И всичките 1602 са пълни. Вътре се е разположило удобно цялото градско, а може би национално население на възраст между 14 и 22 години, плюскат пуканки в пакети от по 30 грама за 18 лева и малки минерални водички от 50 мл. за 28 и 50 – знаете цените по кината.

След като се разходите по лъскавите плочки, платите си телефонните сметки в някой от хилядите офиси на мобилни оператори и хапнете един бърз фаст-фууд избирайки от 8074 различни марки (8070 са Макдоналдс и оня мустакат чичо с пилето – другите четири са китайски закусвални пред които никой не спира) хранителни бранда сте готови вече да излезете малко на въздух и да слезете до плажа да речем.

Аааааа, да бе…то плаж реално няма, защото всяка песъчинка е изрината и на мястото на пясъка има хотели, барове, ресторанти, увеселителни заведения, ЛаФки разбира се и студиа за СПА. Значи до морето слизате.

Така, ако застанете между ето тази „плажна“ дискотека и Морска спортна зала „Арена Посейдон Армеец Тризъбеносец“ може да се насладите на гледката – 2 квадратни сантиметра море.

Честно казано, няма какво толкова да гледате освен люшкащите се от мазните морски вълни празни бутилки от бира и кенчета Ред Бул, ама като сте казали, че искате природа и чист въздух, ми ето – на ви ги!
Два квадратни сантиметра море.
Чудо голямо!

На който не му се занимава с глупости да хваща лифта от „плажа“ и да заминава на Пампоровец. Миналата седмица го откриха, лифта имам предвид – едно от двайсетте хиляди нови съоръжения от този вид. Гледката от високо е неописуема – пестин километра над бетонната пустиня България…

 

Това, уж футуристично бъдеще, ми се яви заради ето това ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *