Послепис

Приватизация, Ницше и силни амфетамини

Спомням си навремето колко ме беше пленила теорията на Ницше за вечното възвръщане. Тя обещаваше повтаряне на живота в космически мащаб и колкото и да е гадно да изживееш отново махмурлуците си и Бойко Борисов – теорията е примамлива. При нас обаче ние живеем в Ницше на екстази и амфетамини.

Днес чета как Гешев е разпоредил проверка на цялата приватизация.

Убйствено дежа вю!

По времето на ГЕРБ това се случва за трети или четвърти път. Само преди три години ГЕРБ пак бяха яхнали вълната и пак обещаваха ревизия на приватизацията. Щяхме да променяме и конституцията, спомняте ли си? В нейната част за отпадане на давността. То бяха едни тежки политически спорове и обвинения. След това идеята беше заметена под килима. Сега пак сме в период на възвръщане. Пак ще громим несправедливостите от историята. Въпреки, че ако следим версиите за миналото на ГЕРБ, цялата приватизация у нас се изчерпва с „Техноимпекс“. Нищо друго продадено няма.

Честно казано вече почна да ми писва от това дюкянче за рециклирани образи и пластмасови емоции. Фактът, че прибягват до ръждясалия арсенал, говори в каква криза на политически идеи се намираме. Очаквам скоро прокуратурата да почне и официално разследване защо България днес не се намира на три морета. Като ще ровим в историята нека поне да уплътним работата на обвинението.

Александър Симов

Иначе, в други новини от страната се случва ето ТОВА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *