Виктория Тинтерова

Професорката, доцентката и фризерът

Публикувано

– Изборите могат да бъдат в малко по-късната среда на май.. – професорката Антоанета.

Доцент Буруджиева чака нетърпеливо и тя да каже за по-късната среда.
Красива е. Операторите се постараха да обхванат целият разкош на новата ѝ прическа. Кок, който аха да е като на другарката ни по руски в трети клас, но не организиран в букли, а оставен рошав и с фантазе цветни кичури – сини, зелени, оранжУви и лИлави… Под кока се веят висящи сребърни обици, а под тях, на рошавата блузка с деколте, просветва везана фигурка с деликато сърце, което преминава в нещо като кръг с корона вътре. Под веждите са мацнати, разбира се загадъчно и елегантно, като с четката на Караваджо, малко златисти сенки.
Ръцете на доцент Буруджиева, с които си помага да обясни по-късната среда и величието на господин Борисов, са обсипани с още повече разкош. На китката подрънква синджирче, което преминава в пръстен посредЦтвом друго синджирче…

В очилата на професор Антоанета се чете завист за аутфита, явно не е била предупредена за този разкош, иначе и тя щеше да се барне. Но тя пък компенсира с поток от артистични жестове и кокетни примигвания. В края на кращАта, тя е професор, а Буруджиева един проз доцент. Не знам за какво говориха. Бях напълно заслепена.

Иначе фризерот е в ред, не се безпокойте! След като успяха да го натикат в помещението, предназначено за него, един човек отлепи тържествено найлончето от дисплея за температурата и старателно зе да го бърше с малко, мърляво зелено пешкирче. Да блесне! И то блесна. Сложи един вид поантата на тържеството – Откриване на Първия Фризер за Ваксини в България. Липсваше само белият чаршаф, лента, Боко с ножица и ….. Пурко.

*******

Който не гледа новиниТЕ, много бърка. Такъв цирк днес с фризерите просто нема! Начи – пристигнал в Бургас фризерот. Ще го настаняват в някаква стара, малка къщица. Обаче, вратата на къщата – маааалка. Съвсем малка. На Баце, например, щеше да му е тесна в корема…. И не може да се пъхне фризерот. Стои под дъжда, набързо покрит с с кашон с онова „чупливо“ наобратно и завит с черни найлони. Разширили спешно вратата, ама не достатъчно, та голяма борба паднала. После го развиха и взеха да го бършат с пешкирче…
Абцилютно си представих Тримата глупаци.

Виктория Тинтерова

2 thoughts on “Професорката, доцентката и фризерът

  1. Госпожо Тинтерова, писането е дарба и Вие я притежавате в пълен размер! Чета писанията Ви с удоволствие, защото казвате това, което мисля по един неподражаем начин! Бъдете здрава!

  2. Много се радвам че мога да чета Вашите коментари , есета , приказки.
    Моля Ви , не спирайте да пишете!
    А за Буруджиева – за пръв път я видях сресана , но нямах сили да им слушам глупостите.
    Още веднъж – комплименти !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *