Виктория Тинтерова

Пълен ТВ обзор

Публикувано

Забелязали сте сигурно, че БНТ не коментирам. То е защото не я гледам …почти. Снощи, обаче си викаме, я да видим какво ще говорят за Левски в История бг. Да де, ама те говореха за богомилите. Нищо, казахме си и това е интересно. Да бе, интересно. Пълен…

От целия разговор разбрахме, че всички поканени историци дружно не могат да понасят професора Овчаров… Само водещият го обича. Даже много. Така и не научих името на този водещ. Прилича ми на плужек, а плужеците нямат никаква нужда от имена.

Сутринта пак си пуснах БНТ, да видя и сутрешните им работи…. Ха, тамошната мома, освен че говори като че ли е на моминско парти, е боса. Боса, бе хора. Кръстосала боси, леко посинели от студ крачка и бъбри ли бъбри по момински невинна. Имала клаустрофобия… хихих и за изборния закон… хихи… и едно убийство станало….

Бащата на глобалното затопляне е починал, вика Богомил от новините на Нова. Не бе, не е стоплил той Земята този баща, измислил му е името на това явление. Преди това не си имало име. Викали са му – леле, колко е топло навън! После съобщи важната новина, че имало много фалшиви хора в България…..

Ако искат да им се качи малко айкюто на това предаване, не бива да разрешават на Богомил да говори въобще. Като искат да си го държат там и да ни го прожектират, нека си мълчи. Там 2-3 минути, колкото решат.

То и другите ако не говорят, нищо няма да загубим. Нещата, за които говорят и начина по който го правят съвсем приличат на селска кръчма – ха убийство, ха гледайте като две капки вода, оо, а пък Борисов да видите кво направил… бре, бензина се вдигнал и прочие и прочие.
Много е смешно как са замърсени реките. И колко е разрушена София… смееех!

И тук в шеги и закачки мина един час.
То и държавата го е закъсала по отношение на айкютата на управници. Надпреварват се на кой да му е по-ниско. Днес на Цвъцко, утре на онзи конституционния безумен съдя, после идва и Т.Биков – и той с претенции…. Общо този им показател клони към точката на замръзване.

Въобще, голем смех в държавата.
Боклуци, дупки по пътищата, кал, крадци…
Смееех!
7.32. Представяте ли си до 9.30 како ще се изсипе?!
Като в оня виц, любим на баща ми, разказвала съм ви го:

„- Извинете, Вие случайно да не сте се насрал?
– Да, защо?“

***

Живеем в средновековно царство. Имаме си цар. Имаме си сив кардинал и отровители. Улиците ни са кални. Низшите са бедни и неграмотни. По улиците щъкат каруци с дръгливи коне. Работим като крепостни за колкото ни подхвърли местният господар. Хора горят на клада. Има и много вражеска държава, която иска да превземе земите ни и да сложи ръка на несметните богатства на царя-господаря. Хората по села и паланки се въоръжават с ножове и вили, да се пазят от диви животни и набези на крадци, въоръжени с ножове и вили. Реколтата зависи само от природата. Глад вилнее из земите ни… А господарят обещава догодина да имаме с десет гроша повече в кесиите.

Нямало машина на времето, а?
Се сте недоволни, учЕните от цял свят, от древни времена мечтаят да надникнат в миналото, на вас на тепсия ви е поднесено….
Санкюлоти ни липсват малко, ама кво ся….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *