Виктория Тинтерова

Радан скандал и други

Публикувано

Чувам и чета, че Радан Кънев вика, че му писнало от скандалите, с които сме се овъртолили благодарение на герб и бесепе. И Харизанов така вика. И оная, смахнатата социоложка, дето беше депутатка в бсп, ама те само за бесепе.

Стигнаха до там, да сравнят Нинова с Хитлер и бесепето с фашизъм. Това беше благородно, щото можеха да я сравнят със Сталин. Прецакаха се малко. По на Сталин прилича Нинова. А пък Йончева – на Берия. Много зли жени тия двете… А и демократичната общност мрази искрено и лично Сталин. По-искрено от Хитлер.

Към техните дитирамби* се присъединяват множество типове и типеси. Аз ся не разбирам, щото съм очевидно лумпен, защо бесепето да е виновно за скандалите? Да не би Нинова да е купила на Цвъ апартамента? Или къщи за гости да е накупила на нуждаещите се богаташи? Или Йончева да е построила скапаните части от магистрали? Може пък да не съм разбрала… Николаев и Ади не го питаха за тая работа.

Да си се коалирал с герб, при това доста успешно – с няколко министри и 1 един зам.министър преседател и да си толкова възмутен от бесепето е като да пръднеш в тролея и да се оглеждаш възмутено.

П.П. Вчера един фб колега каза, че всички, които не харесват Лили Иванова са лумпени. С риск ужасно да ви разочаровам, аз и „Сигнал“ не харесвам. А Веско Маринов направо не мога да го понасям. Бела роза – също. Предпочитам ФСБ и ако идем по-далеч Лучо Далла и Бийтълс и Назарет. Става още по-скандално – коледни песни също не търпя. И Иван Костов не харесвам. Той ми е Лили Иванова в политиката – религиозно вкопчен в собствената си непогрешнимост и изключителност. И с риск още повече да ви разочаровам, че и даже да ви възмутя, смятам, че човек трябва да знае кога да слезе от сцената и кога да спре да обува минижуп. Има нещо много тъжно в такава една упоритост. Чудите се защо не си замълчах, както правя обикновено по подобни теми, които предизвикват ожесточена полемика и гняв…а и не искам да обиждам и огорчавам никого.
Ами защото не съм лумпен. И понякога у мен се появява нездрав стремеж и аз да обидя някой и да предизвикам скандал. Щото аман от ментори….
–––
* дитирамба – песен на козела…. сатирите или козоногите обличали специален костюм – брадати, чипоноси маски, с кози кожи около бедрата, с опашка и изкуствен фалос. А пък Радан Кънев каза, че ние си имаме истински….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *