Виктория Тинтерова

Рада Богданова и други находки

Публикувано

– Сега ви показваме мястото, на което са открити, а есента ще ви покажем и самите находки.

Рада Богданова за едни разкопки.
Това създание може да съсипе и най-интересният репортаж. Това е уникална способност, не се отдава на всеки. Изисква се огромен талант.

Точно противоположния талант притежава Боби, Баце, Тиквоний Балкански, Бойко, Вожда*, та Той успява от един наистина скучен репортаж за поредния, найсти оглед на Великата Ограда, да постигне супер интересно…четиво, така да се каже.

Е, вчера вика, че ще къпе Манфред… Как ли му вика на Манфред майка му? Манфи? Фифи?… Както и да е, тва си е техна веберска, семейна работа, но ние ще му викаме просто Мани. Та като каза така Боби и аз си представих как грабва Мани с големите си, черни от слънцето ръце и се затичва към най-близкия залив. Мани успява с последни сили да свали сакото Версаче, с което се е барнал спИциално за огледа и което е пълно с евраци, паспорти, други документи и една вуду кукличка от майка му, която да го пази от злите сили и чумата по тези земи тилилейски. Охраната запъхтяна едвам смогва да Го стигне…

Напрежението се покачва, Мани се смее нервно… Накрая Боби стига прибоя на вълните и бухва вътре преседателя на Енепето. Представихте си, нали, виждали сте такива …бухвания. Навремето, като беше млад, какви бухвания само имашеее, ехеее..помисли си Боби, вече не е така весело… А и тоя от енепето е егати скучния тип – ни се дърпа, ни нищо… Ма като им влезем в Шенгена, ще ги научим на забавления….

За жалост, Мани се оказа, че не може да плува, та се наложи един от охраната да го свести с два шамара. Мани се поокашля и смело, по брюкселски се усмихна на Боби. Стана, поотърси се като мокро куче, то що като… та отърси се и примирено последва Вожда към официалния обяд, където щяха да го гощават с шкембе чорба, кебапчета с гарнитура салца с лук, варени картофи и наситно насецано зеле. И кухнята ни да опознае, не само температурата на водата, че това също е важно за туризъма.

Айде, приятен уикенд, както ни пожелаха от Нова.
Приятен уикенд е като ШКЕМБЕ ЧОРБА – НОН СТОП – табела на едно крайпътно заведение.
НОН СТОП е положението. С глупостите….
–––––
*Боби – сестра Му
Баце, Тиквоний Балкански, Бойко, Вожда – народно творчество

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *