Виктория Тинтерова

Развалената храна и развалените хора

Публикувано

Учудва ме отношението на хората към тия нещастни, очевидно бедни и напълно ошмулени от живота жени, които разказаха за фирмата с развалената храна.

Да помислим…

Да, мълчали са. Но си представете какъв е този, собственика на фирмата… Може би ги е било страх, подобни хора знаем, че са способни на всичко. Може би физически ги е било страх. Освен за заплатите, вероятно мизерни. Повечето от нас, сигурна съм, сме премълчавали за безобразия на работните си места. Но накрая точно тези жени разказаха.

Хайде пак да помислим.

В интервютата с разни сестри и доктори от Пирогов разбрахме, че са виждали какво дават на болните. И са продължавали да им я дават. Ден след ден мухлясали млека, развалени супи и прочие… Медицински специалисти, които знаят какви биха били подследствията. И са мълчали. Това е просто изумително. Директорите на тия болници са професори по медицина. Борци с ковида… Ковида е страшен, но отровната храна в болници – не. Каква е разликата с премълчаването за аварията в Чернобил навремето? Все едно е – тровене на хора. Няма значение колко са – и двама да бяха отровили, това е престъпно мълчание. Съвсем сериозно – каква е разликата?!

Разбра се, че и детски градини са снабдявани с храна от тази фирма. Там също има медицински лица, лелки и учителки. И те са мълчали. Ами тъпата агенция по храните? Чакали сигнали, щото докато нямат сигнали си траят. Ами, докато е нямало телевизия и египетските пирамиди ги нямаше….

И накрая все пак, точно тези жени разказаха.
Трябва ли да разчитаме, че някой ще се осмели да проговори?
Никоя друга телевизия не говори за този ужас.
Според мен, това е скандалът на скандалите.
Квинтесенията на това, което представляваме.

Виктория Тинтерова

One thought on “Развалената храна и развалените хора

  1. РАБОТЯ В ДГ, НЕЕДНОКРАТНО СМЕ СИГНАЛИЗИРАЛИ, НО ОТГОВОРА Е: МЪЛЧЕТЕ, ЧЕ НЯМА ЖЕЛАЕШИ И ЩЕ СТАНЕ ЛОШО! ПРОДУКТИТЕ, КОИТО СЕ КАРАТ НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *