Виктория Тинтерова

Разпищолена информационна среда

Публикувано

Разпищолена информационна среда. Само така мога да го нарека.Този старчески дом, защото е такъв, на шиш го въртят. Директорката е изправена пред другарски съд на другарите журналисти. Нека го кажем – това е държавен старчески дом. Т.е. условията, в които живеят хората са резултата от финансирането и грижата на държавата. Странно е, че държавата се възмущава от себе си. Много се възмущава. Условията, впрочем, са много по-добри от много болници.

С тези репортажи предизвикаха какви ли не коментари, един от които особено ме потресе. В „Лентата“, с автор Летящата…там к’ва беше. Рабира се, тя обвинява обществото и в частност нас, народа, в безразличие и корупция. Всички нас.
Цитат:
„….Това тук няма логика. Основава се на жестокост, инертност и липса на всякакво себеуважение, че в твое лично присъствие, докато дишаш, докато ставаш и лягаш, докато това е твоя работа, едни хора умират от декубитални рани или от каквото умират в адски мъки зад решетките.“

Ми, няма такова нещо. НЯМА! Няма умрели хора зад решетки от декубитални рани! Преди да громиш и да се изхвърляш в божествено възмущение, изчакай, ако си нормален човек!
В памфлета си обвинява и тези, които са си оставили близките в старчески дом.Тя е възмутена, ама много. Защото слуша и вярва априори на разпищолените журналисти, на омбудсмана и на Сачева. Възмутени са и стотици хора.

Сега слушам как се гърчат тези, които ръководят старческия дом. Аз не виждам нищо лошо там, хората отричат всичко, което излиза по телевизора. Нкак уморено отговарят едно и също на всеки глупав репортер, изживяващ се като съдия.

„Ама вие не се ли чувствате все пак виновни?“

За какво да са виновни!?

И си мисля как някакви разпищолени типове и типеси успяват да побъркат обществото, за да постигнат някакви свои меркантилни цели.
А в случая целта е да се пробута някакъв закон и да се усвоят едни пари от някакви хора, които ще забогатеят рязко.

Грешни сте всички, които участвате в тази гнусна манипулация.
Сега ще местят хората, старите хора, ще ги местят като пионки насам-натам по други домове, което за такива хора е еднозначно на смърт.
Грешни сте.

Николаев пита има ли видеонаблюдение… Бе, как ще видеонаблюдаваш живи хора непрекъснато, това да не е концлагер, бе?!
Разпищолена журналистика и зли чиновници.
Бясна съм, защото преживях подобно нещо, защото ми се наложи да взема подобно решение.

Озаптете се, журналисти и политици и всякакви измислени хора, спрете да се държите като богове, бъдете малко по-човечни, защото човек не знае утре животът пред какво изпитание ще го изправи.
Високомерието не остава ненаказано.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *