Виктория Тинтерова

Разходка по телевизорите

Публикувано

Няколко пичатления от политическата стенОпис. Щото то е това – стенОпис. По телевизорите. Иначе е обикновен фашизъм…

Но да се върна на стената. Гледам, Бесепето изрисувано на едно СПА. И ах и ох, спали на пухени възглавници и плували в басейн. И яли. Били на семинар. Ся, тая дума е направо отврат, ама така се казват тези сборища по нищоговорене, но както и да е…..

Та вероятно тия от бесепето трябваше да спат на сламени дюшеци, да носят бригадирски дрехи и да се къпят с маркуч или въобще да не се къпят. Да се хранят с домати с ориз, доматено супа – нищо, че й
ѝ викат гаспачо другарите испанци, се си е доматена супа… и компот от круши за десерт.
От мен да мине десерта, щото могат и без.

Но те – не, отишли на хотел. Егати. И похарчили 20 000 лева, доколкото разбрах, от партийните пари.
От друга страна юнак Баце ходи по страната, ма не за да ни плаши, не, открива разни неща – училище, селски стадион с вътрешен кенеф, обикаля с държавни пари. Не с партийни. И ремонтите с наши пари….А пък любимата му Деса се кара с бесепето в парламента, барната в нов костюм. На бас, че струва към илядо лева. Допускам обосновано, че пътъците ѝ са и те някъде там, сигурно има и чантичка подобаваща. Да турим 1500 лв. за стайлинга ѝ въобще, за днешния ден. Още веднъж допускам обосновано, че гардероба ѝ е пълен с такива джемпърчета, рокли, кожени и некожени палта, обувки, ботуши и чанти за около 20 000 лв. Не е пък чак пък толкова….

От трета страна, юнакът и малките му юначета искат още доброволни задължителни пари да внасяме в бюджета, та да поддържаме ово е стандарт на Деси и другите.

От четвърта страна е нарисувано едно поскъпване на всичко – ток, храни, парно, храни, маникюр, педикюр и други екстри.
А пък Фъндича е любимка на народа, въпреки или заради, че командва най-скапания град за живеене в Европа.

А Гала има ново предаване. Позитивно, не като предишното…. Затва от днес ще ѝ викам Гала Позитивното. Като Мара Подробната, Митьо Очите, Ванко Едно и други знайни и незнайни герои на стенОписта. Вчера искаше световното човечество да измисли освен да има цици за игра и малки вагинки. За да е позитивно всичко в света….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *