Виктория Тинтерова

Свръхчовек…ЪТ

Министерството на профсъюзите викат, че около 2 млн. българи живеят на ръба на бедността. 321 лв. било на човек. Ебаси скромния човек е тоя! Това е един Свръхчовек, почти йога. Почти, щото в България няма много полезни ядливи корени и грудки, както е в земите на йогите….

Той не яде месо повече от един път в месеца, нито пък мед и масло, ходи бос и без гащи, носи си старото палто и е модерен, щото дизайнерите са казали, че демодето е винаги на мода….

Този свръхчовек не пуши и не пие алкохол, той само спи, а когато е буден търчи да плаща данъци, ток, вода, парно и се реди на опашки да пуска жалби, че са му надписали сметките за данъци, ток и вода.
Въобще, Свръхчовека обича опашки, щото там се чувства значим и полезен за себе си и другите и се среща със себеподобни.

А от МП /министерство на профсъюзите/ изброяват разни положителни тенденции, които дебнат Свръхчовека отвсякъде, като увеличение с 3.67 лв. на майчинството, 4.01 на някои пенсии, намаление на безработицата с 5% и други подобни хубавини. Когато ги види тия работи, Свръхчовека се много радва и веднага отива да си купи два кренвирша, че да се почерпи. На детето си не купува, щото кренвиршите са вредни за деца, нищо, че Йордан Йовчев вика, че 25 години яде кренвирши и още е жив. Бе, жив, жив, вика си Свръхчовека, ма малко дребничък шъ доди…

МП е най-богатото министерство, щото им дават отвсякъде мангизи, за да отчитат тези стабилни успехи в грижата на държавата за Свръхчовека. Всички служители там са весели и доволни хора, защото радват хората със своите изследвания за бедността и богатството. Но най-загрижени за Свръхчовека са едни евродепутати, които се борят от сутрин до вечер, шоколадът му да стане къщият като този в Германия.
Нищо, че Свръхчовека много-много не си купува шоколад, само на Коледа.
Оня ден даже, единият от тези добри хора, евродепутат, каза, че цените на работите за ядене навсякъде са по-ниски. По-ниски са по две причини – едната е, че Свръхчовекът знае две и двеста, за разлика от лигавите немци и французи, а другата е, че търговците в България са много лакоми и по-алчни от тия в Германия….
Най-големият враг на Свръхчовека е търговецът. Така казват и Боко и Цвъ.

След 100 години във всички икономически, медицински и исторически университети по света, Свръхчовека ще бъде изследван , поради своята свръх жизнеспособност и като пример за оцеляване на видовете.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *