Яяя......

Слави и Любен Дилов…ехеее – някога

Публикувано

Бургас. 2000-2001-а година някъде. Още нямаше „Шоуто на Слави“, Слави си беше още ренегат, а за пръв другар си имаше Любен Дилов – мечтата на логопеда.

Бургаската Морска градина.
Дискотека „Елит“.
Вход – 15 кинта.
Обявено е участие на Слави. Ше пей ли, ше рецитира ли, ше жонглира с кегли ли – няма значение. Фраааааш от народ! Се пак това е Слави. Трифонов! И Любо за компания. Той пък кви ше ги къдри и за кво е там – идея нямам. Просто като другарка на звездЪта може би…

Всички пият твърдо, мезят с ядки, вълнуват се, разказват как със Слави са били биз-бизе едно време и почти кръвни братя и сестри, ама на него му се е отворил парашута и е станал световно известен в България и ги е забравил, а те колко са му помагали, колко са му помагали, ако знаете…

Така, всички на твърдо, а батко ви Иван на сокче, щото баща му му е разписал билета предказармено и го е предупредил, че го пуска да отиде да гледа Слави, но ако нещо се изложи и вземе участие в някакво пиянско-хулиганско мероприятие, то военните много ще се разочароват от поведението му и може да не го вземат войник, ах, какъв срам, какъв резил ще е тогава, затова – опичай си акъла, Иване…

С още един приятел съм и се наливаме със сок. Портокалов най-вероятно. Наближава часа Слави да излезе.
Идва часа Слави да излезе. Минава часа, в който Слави трябва да е излязъл.
Няма Слави.
Рязко ми се припикава от тоя портокалов сок. Решавам да посетя тоалетната. Тоалетната е недостъпна. Направо е завардена от някакви батки.
Започва да се носи слуха (впоследствие потвърден от няколко лица от персонала на дискотеката), че в тоалетната е Слави Трифонов…толкова насосал се (евфемизъм за дрогиран) и не е в състояние да ходи сам, камо ли да реализира участие пред публика.

Настава тиха паника.
Народа започва да се се нервира, но всички вече толкова са прекалили с алкохола, че им става все тая съвсем скоро.
Следва нов слух (и той се потвърждава) – Слави се е измъкнал някак си от кенефа и е напуснал заведението в неизвестна посока. Сформира се екип по издирването. Някой бил предложил лично Любен Дилов да го търси, но някой друг (определено с повече акъл от първия) предупредил, че после трябва да търсят и него. То, честно казано – въобще не може да се каже със сигурност – Дилов пиян ли е, дрогиран ли е или просто така си говори.

След известно време, в дискотеката, през парадния вход влизат Слави, подкрепян от Дилов и още няколко човека. Слави се отскубва от „охраната“ си, качва се залитайки на импровизираната сцена, където трябваше да се изяви по-рано и все пак изнася някаква програма. Грабва микрофон и казва наперено – „Мууууууууу!“
Завеса. За 15 лева толкоз!

Чест му прави обаче, че отказа да вземе отчислената за него лепта от събраната сума за вход…което не може да се каже за Любен Дилов.
Днешното жури на плеймейтки, капацитет по всеки въпрос и всяка тема, невъзмутимо си натъпка парите по джобовете пред всички и после двамата бойни другари си отидоха по живо по здраво.

Толкоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *