Виктория Тинтерова

След стъписване следва окопитване…или обратното

След първоначалното стъписване, взехме да се окопитваме…

Вярно е безспорно, че Нотр Дам е чудо на строителството и изкуството, символ за французите. За нас, четящите дъртофелници също, защото сме расли с Юго. Както си обичаме индианците, щото и с Винету сме расли. За младите – повод да се поровят в Гугъл, ама малко, че да разберат кой е па тоя Квазимодо, ааа, Юго някакъв… е ми..

И Юго е стар, неразбираем вече, и той дървен като гредите на катедралата….. И с право не им е интересен. Лошото е,че няма кой да го замени.

Французите ще си възстановят храма вероятно. Ще го възстановяват много години. Много хора ще спечелят много пари от това, бъдете сигурни, Цоко и Боко не са наше изобретение. В центъра на Париж много години ще стои строително скеле. Както си е стояло от 1968-ма…

Да ви кажа, аз не харесвам тези петдесетгодишни ремонти. Понеже последните 30 години от живота ми минаха в строителства навсякъде в София, ремонти непрекъснато на нещо, мога обосновано да кажа, че направо си е гадно.
Ние, обаче какво ще правим?

Напълно разрушена цяла държава. И хич не малка, както любвеобилно и с нежност говорят невежите за нея.

Слушам Хараланите, ми то сякаш живеем в различни държави, не – на различни планети… сякаш съм неграмотна или луда, дотолкова смахнати работи говорят.

Разрушиха здравия смисъл Хараланите.
Гледам разни нови филми, ми то правени сякаш никога не сме имали кино. Сякаш с гъза си са ги правили. Диалозите – тъпи, артистите – набедени, режисьорите …. То ясно, режисьорите – тъпи. Харалани.

Ми директора на Сатиричния театър – Харалан? Ми Веждито – Харалан и половина. Разрушиха и културата.

Хараланите са терористи, да ви кажа. Рушат. Като валяци рушат. Безогледно.
Новите варвари са Хараланите.
Пълзяща хараланщина.
Превърнаха поговорката – сведена глава, сабя не я сече във верую. Ама и добре осребриха навеждането. За сметка на цяла съсипаха държава.

Диктаторът е по-малко виновен от Хараланите. Той не може да съществува без тях.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *