Виктория Тинтерова

Случаят „Спондж Боб и Тъпата Кърджалийска потка“

Дзърррр.
Часът беше 21:33 мин. Телефонът беше оставен до телевизора. Мъжът беше по потник, с къси панталони, беше си качил краката на малката, стъклена масичка със слонски крака, която жена му беше купила от Антични Мебели от Холандия, произведени през 85-та година. На една ръка разстояние стоеше бутилка в хартиен плик и чаша наполвина пълна с лед и някаква кехлибарена течност, както и ошмулено от много четене томче на Чандлър. На стената до телевизора има закачалка с колекция от 63 каскета. В този момент жена му четкаше с малка сребърна четчица един тъмно син със златен монограм, дискретно извезан от вътрешната страна – Геш. Мъжът гледаше „Спондж Боб Квадратни Гащи“, защото искаше да разплете до край случая с Дан Икирилов и Хри Стоиванов.

Когато телефонът звънна, мъжът с досада се присегна, погледна дисплея, въздъхна, натисна зелената слушалчица и каза:

– Слушам!

– Виж ся, братчед, обещах на оня Ку Тев и на Ри Зова да ти звънна вечерта да дойдеш в парламента да се отчетеш. Ей ся се връщам от вечеря и веднага ти звънкам. Притискат ма, ша знайш. Като преса за поцинковане ме притискат… Викам му днес – бе, Ку Тев, успокой се малко, ама той – не та не, да дойде – занарежда женски глас.

Мъжът пак въздъхна. Кво да ѝ каже ся на тая… Тъкмо в момента взе да му се изяснява тая работа със Спондж Боб и аха да ѝ фане завръзката и развръзката, а те го разсейват с някакви тъпотии.

– Не въздишай така, братчед и на мен не ми е приятно. Ама едни на площада, дето са се пришили към Отровното трио са много нагли и даже крещят ОСТАВКА. Начи да ти кажа, адски са нагли… Наш как съм си мечтала да ме дават по телевизора… Наш как съм сънувала, че викам – „По начина на гласуване“ и да прекъсвам микрофона на който си искам… Наш как съм си мечтала за перли и костюми Вирсачи… Вие ако си идете, ще трябва и аз да си ида. Аз в Кържали се не връщам, да знаеш… Па там няма и такива ресторанти…

Мъжът за трети път въздъхна, тоя път съвсем категорично.

– Ох, добре, разбрах. Се аз да ви защитавам, все аз да съм чая в горещата вода.. Все аз… Да знаеш – тряскам ти телефона.

И затвори.
После остави телефона, протегна се облекчено и продължи да гледа. В тоя момент Сепия дразнеше Спондж Боб Квадратни Гащи. Ситуацията отново се усложни и заплете. Мъжът си помисли:

– Не му е било лесно на Марлоу… и колко пъти го биха….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *