Виктория Тинтерова

Союз мультфильм България

Публикувано

Прожектираха ни как един журналист от Бтв разкри разни схеми във Футболният союз. Държавата давала мелеони, за да спортуват децата, пък те… абе, ясно те какво. Един, на Славия, дебел и важен, пита журналиста:

– Ти давал ли си дори 5 пари за спорт на децата?

Журналистът се смацафурца, а оня продължи да му се кара:

– Ааа, видя ли се какво представляваш?!

Бе, дебел Такъв на Славия, разбира се, че е дал, та нали това са и негови пари, на журналиста, нали са държавни?! Ама къде ти да се сети журналистът да го закове като пеперуда в хербарий… То и да се беше сетил, лекинко му трепереха гащите, щото много мелеонер, много нещо срещу него, цели четири, ма не се сети де.

Ние например, семейството, спряхме сина ни от футболни тренировки в Академик, защото непрекъснато ни искаха някакви пари – за чорапи, за фанелки, за гащи, за участие в турнири… Когато сумите месечно стигнаха общата сума на тока и парното, а детето седеше на пейките, заедно с още 30 деца и играеше по минута, защото тренера беше записал 50 деца, че да печели, се отказахме. Спорт за децата ли? Дрън-дрън, ала-бала и тинтири-минтири.

А в Бнт е настанала някаква оранжева революция – боядисали косите на журналистките ярко оранж. Само две блондинки останаха. Опъват се нещо… Революцията е още по-смела – обличат ги оранжевите моми в ярко червено, жълто, зелено, да е съвсем красиво. Толкова е красиво и главозамайващо, че драгия зрител се замайва и не слуша твърде.

Изобщо – смели са медиите – непрекъснато показват пътища с дупки, бедни хора и прочие неразбории. Ся и ако това отречем, сме неблагодарници. Истината и само истината, а викат, че нямало свобода на словото в България…

Прожектираха ли ви, че язовира на Перник е празен, че развалиха коритото там на една река, че има стотици километри дупки из България, показват ли ви всяка катастрофа, броят ли жертвите по света непрекъснато, показват ли ви опашките от тирове по границата от 10 години…? Показват ли ви всичко за Баце? Показват!
Е, какво искате още, а?!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *