Мрънководител

Спас от Кочериново отново е тук

Публикувано

Вероника, ваша не знам, но моя любима Рони, тази сутрин прави репортаж за някакви измамени с почивки от агенции в Чужденеция. Да, пак. Батко Спас от Кочериново отново е тук. Е, не точно той, но кажи-речи..
Ся може да е някоя Спаска от Трапесковци, Габровско.

Тия от телевизиите вероятно не знаят, ама фейсбук всяка вечер, след полунощ, докато ние сладко спинкаме или пък мааме кючеци из чалготеките, подготвя за презентация нашите статуси и публикации от минали години, за да ни покаже какви сме ги мъдрили във времето.
На мен лично ми представи следното миналогодишното споменче:
„И к’во? Джеймс Ууд ше ви хакне профила, Джеймс Ууд ше ви хакне профила, бдете и бъдете осторожни…пък накрая ви го нахендри Спаско със самолетните билети, м, тей ли стана?“

Ето как историята се повторя като фарс. Точно една година, откак си дупчихме едното ухо, за да си сложим обица и сега трябва да пробиваме и другото. Догодина – пиърсинг на зърната и по други телесни локации…
И продължавайте да се оглеждате за Джеймс Ууд. Няма начин копеленцето да не дебне да хакне някой профил. Бдете, както казах!

Сега за убийството.
Намериха го. Убиеца имам предвид. Ма, как няма да го намерят, бе! И подробности се леят, като при пълен гинекологичен преглед след посещение на мъжки бардак.
Мен, по принцип тия напоителни подробности и наситена детайлност ме напрягат и ме правят подозрителен, дали пък не си намериха поредната изкупителна жертва, още повече в противовес с убитото край Монтана вчера момче от цигански произход, ноооо….
Дано догодина, живот и здраве, пак да се поздравяваме с поредното новопостъпило и разкрито убийство…искам да кажа – не да има убийства, ми да ги разкриват…ма, то няма как да стане едното без другото…тюх…бе, кот – такоа.
Следете си фейсбук меморито.

Да ви кажа, вали, гърми – ние си искаме и търсим това, което ни удовлетворява низките страсти, това в контекста и на Спас от Кочериново и въобще.
Като в оная история, дето учителката питала Иванчо:
– Иванчо, защо вчера не дойде на училище?
– Водих козата на пръч! – отвърнал той.
– Баща ти не може ли? – попитала учителката възмутена.
– Бе, то и аз мога … и тате може, обаче козата си сака пръч!

И ний така – сакаме си пръча. Нашият от известно време е порода Банкянска превъзходна. И си го сакаме и си го тражим.
Ма поне шоу става и ежедневието ни добива джазова нотка.

Само съпоставете колорита, в който живеем и един профил на една Лид Костова например, която пък го играе апологет на властта и най-върла фенка, а статусите ѝ, когато не са
„Уютна,толерантна,красива и споделена вечер и нежна,изпълнена с магия нощ, приятели във
Facebook!“ са от рода на „Бойко, обичам та, ти си връхта, волим та“ и други подобни. Скуууука!

И така, ще завърша и аз с нещо, баналничко, но сладинко и тоооолкова хубавко:
При все, че ГЕРБ да се продънят на майната си дано е много хубаво нещо, има един миг, точно преди да започнат да се сгромолясват, който е по-хубав.

Мечо Пух, сори братле, ама лафовете ти търпят нов, по-актуален прочит напоследък…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *