Виктория Тинтерова

Спортист на годината и други работи в Работите

Публикувано

Снощи съвсем родолюбиво понечих да гледам награждаването на спортист на годината. Пуснах си бенетето, настаних се с едно питие и плетка и зачаках празничната еуфория…

Появи се една гимнастичка и вика:
– Благодаря на правителството и конкретно на господин Борисов и господин Кралевски…. и благодаря на госпожа Раева… и на партията и правителството и на господин Борисов…

Е, аре, чупка, бе – фърлих плетката по спортисти и водещи, махнах бенетето, сипах си двойна доза питие и една доза валериан, глог и мента, замерих котката с един чехъл, че детето го нямаше да го набия и мъжът ми го нямаше да се скарам с него… Добре, че нямам глок, си викам понякога, че без телевизор щяхме да сме или без спортисти…

И се замислих – бе алоу, демократите, що ви дразни толкова много, ако някой се осмели да каже плахо, че имало шоколад и шунка по време на диктатурата на пролетариата, или т.н. комунизъм, но дума не обелвате за въпиющата глупост, която е обзела народонаселението и особено на това население, дето непрекъснато благодари на правителството и герб. На туй момиче да му кажа, че тренира благодарение на нашите пари, а не на благоволението на Баце. Той не ги вади парите от вътрешният си джоб. Впрочем помните ли Илияна Раева как го мразеше? Пишеше тук и се тръшкаше…

Може ли някой демократичен да ми каже каква е разликата между благодарностите към Тато и Б.Б. и още – оти ручахме жабетата по площадите?

А пък сега чух един да обещава, че във влаковете щяло да бъде тоя път СВЕТЛО И ТОПЛО. Заради Коледа.
После чух, че хората над 60, простите и необразованите, искали избори, а младите, образованите и добре платените – не. Образованите млади хора нямат нищо против да им арестуват децата и да ги държат едно денонощие, без да им се обадят. Голям праз, те па да не са за едни деца, важното е да могат да си купят от мола разни неща.

Графа, разфасоването на прасета, скапаните пътища, затворените болници също не ги интересуват, защото могат да си купят нещо от мола.

Благодарим ти, партийо любима, за топлата и светла зима! Важното е, че около Коледа ще има няколко топли и светли влакове. Това през 21-век, направо чудо невиждано! И то благодарение на герб, естествено.
–––––
Тръгнало семейството на Иванчо на гости на приятели за Коледа. По пътя майката на Иванчо му кацала:
– Иванчо, к’ъвто си прост, ще вземеш да кажеш, че ти се пикае и да ни изложиш, а ние сме млади и успешни … Като ти се допикае, ще дигнеш един пръст и аз ще знам какво ти се прави и ще те заведа в кенфа.
– Добре – казал Иванчо, – един пръст, ясно.
Отишли на гостито, яли киноа и безглутенови мъфини, приказвали си за разпродажбите в моловете, за отвратителните времена на комунизъма…. По едно време Иванчо дошъл, застанал пред майка си, вдигнал един пръст и казал::
– Ама ми се и сере!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *