Виктория Тинтерова

Стадиони за нареждане на кучето на Рубик. Насекъде!

Между коронавируса, Къщата и освобождаване цената на тока, се промъкна още едно вълшебство на герб и неговия шеф – няма да купува самолет, а милионите, предвидени за него, ще идат за …. стадиони. Като феи са. И понеже нали – Той си ги е спестил тези милиони от вечерите и обедите и може пък да си ги похарчи както си иска.

Оня ден се пофали и за едни 500 000 000000000 лева, дето ги ДАЛ да се охъбим ведно с гърците и да станем двете най-нахъбени държави в Галактиката. Той като една черна дупка ги поема тия милиони, дето ги има. Тук милион, там милион и ей ни и най-остадионените в света. Ще се окажем най-богатите в света, а пък ние да не знаем, защото сме зли, гадни и завистливи хейтъри.

Та, първо ще възстанови стадионите на Ботев Пловдив, Ботев Варна, Ботев Русе и Каспичан. Ботев-Каспичан…
После в селата в Северна България. Във всички села.
На трето място в Сакар. Специално ще построи стадион на бабата с козите, дето има сега овце. За кърлинг.
Когато приключи с тези стадиони, ще построи и стадиони за крикет, мрикет, ръгби, водна топка и ватерпол, 3 стадиона за синхронно плуване, греплинг,  фризби, художествена гимнастика за незрящи, родео за пенсионери, 5 стадиона за рафтинг, 1 стадион за нареждане на кубчето на Рубик и т.н. Целта е да бъде обхванато цялото население и да не се занимаваме вече с глупости, като къщите на властта и да спрем да сме просто идиоти, а да станем вече истински, големи, галактически … идиоти!
Това е Неговата детска мечта.

***

Когато Го чух да каза, че имаме 12-лентови пътища, си помислих, че ме фаща някой Алцхаймер. Съвсем сериозно… Понеже съм възпитавана да вярвам на институциите, почнах да броя… Брях, алюминация, ми няма такъв път! И се приготвих да ида на скенер, невролог, алцхаймеролог, астролог, културолог и врачка. Да имам план, да не тежа на детето.

После видях, че то се умножавало. И като ги умножих, станаха 18.3Х6 – 18. Осемнайселентови. Но като отчетем, че някои не са довършени съвсем, вадим 6, така на око и стават 12. А вие викате, че бил луд… И той си е в ред и аз. Друго си е да си учил синус, косинус, как се пълни басейн от Х и логаритми.
Време е да си сипвам лекарството, само дето не са казали каква да е дозата и аз като Него, ще карам на око! Мойто е Гроздомицинум ямболеникум с 1 бучка лед. И да не помогне, поне няма да ни пука…
Ай наздраве!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *