Виктория Тинтерова

Страничните последствия в случай на смърт

Публикувано

За да поправят белите от обучението в землянки, телевизорите са се заели да ни запознаят с пораженията от ковида на клетъчно ниво. Нова са особено старателни. Поканили са доктори, които ни разказват за случаи на най-различни смъртоносни последствия – инсулти, Паркинсон и т.н. Загубата на мирис не е само ей така, засягат се мозъчни центрове…

– То се случва много рядко и още не е доказано… – казва поредният доктор с усмивка, ама да си ги каже съмненията, нали. Да сподели великодушно с широката аудитория, няма само него да го е страх… Така правят и ковид-уплашените.

Навремето един приятел-доктор ми предписа Доксициклин за нещо си. Аз старателно изчетох листовката. Особено съм внимателна към страничните ефекти. Известна съм с тази си страст в семейството и компанията. Най-често, като прочета тия работи, прибирам недокоснато лекарството и мъжът ми го изпива, да не става зян… Та в листовката на Доксициклина пишеше, че при някои пациенти може да се наблюдава скъсване на Ахилесовото сухожилие.

– Ааа, нема а го докосна тва! – си викам, прибрах го в хладилника и намразих приятеля-доктор, че иска да ми причини такива неприятности. Заобичах го пак, когато след време отидох на чернодробен доктор, който ми каза, че имам увеличен черен дроб и ми забрани да пия бира поне, ПОНЕ 6 месеца. Разплакана отидох при приятеля и му викам:

– Пък Х ми забрани да пия бира 6 месеца! – и се разхълцах неутешимо. Представих си един цял свят без бира… Море без бира… Лято без бира…
Приятелят ме погледна загрижено и каза:

– Ма тоя иска да те убие!
И великодушно ми върна бирата. Е такива доктори обичам аз! А не някакви плашещи, щото накрая сички ще омрем! Некои в непрекъснати лишения и душевни мъки, некои – без.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *