Виктория Тинтерова

Съсипаха я тази дърЖаба!*

Публикувано

„Сега ще разкажем една ужасяващо страшна история за трансексуална екплоатация…“ – нази, на която не мога да запомня името от Нова.

Събота сутрин е, що да не разкажат една ужасяващо страшна история?

Грацилността на женското тяло пък извайвал един скулптур, викат по битивито.

Лагерфелд оставил мелеоните си на котката. Ама това вече го знаете. Подозирам, че знаете почти всичко за Лагерфелд вече.
Но аз научих нещо ново – и него са го тормозели като дете за косата. Карали го да си подстриже опашката. Комунизми в Хамбург? А пък майка му едва не набила учителя заради тая работа…

Агресия срещу учители в Хамбург. Алоу, телевизорите, намерете я тая история, бе, пратете там Баджака или онази от Париж, да разнищи тая агресия!

Продължаваме с Рила, езерата и жабата. Да ви кажа, мен като дете са ме водили десетки пъти на тия езера, даже са ме къпали там не веднъж. Каляваха ме начи. Имам и снимков матрял, за доказателство, ама няма да ви показвам, щото ем съм гола, ем ужасена и като нищо службите могат да ме отнемат от мама и тате.

Мама, татко и приятелите им бяха планинари, а половината мъже – алпинисти. Всяко лято ходехме по планините. И не само ние. Доста хора ходеха на такива походи. И никой нищо не забраняваше. Ама ся е демокрация и забраните са навред. Пазят демократично демокрацията, с демократични забрани и глоби.

Е и на дюните ще ни глобяват, ако си полегнем. Илядо – илядо и петстин лева. Там, където от строежите можем да се доберем до дюни. А какви безобразни безхаберници сме били – стотици пъти сме се търкаляли покрай тия дюни. По цял ден. Бе що не ги заградят тия дюни с висока мрежа, да пуснат ток по нея и готово – никой няма да припари. Ще ми ходите по дюните! И седемте рилски езера тоже. Жабите – в аквариуми! Ценно жувотно е жабата.

Обаче, мен ако питате, тая жаба си беше сварена в хотела още. И съгласете се, не е лаком Беър, само една изкльопа, много градски постъпи, сякаш в Максим похапва. Как се оцелява само с 1 жаба, даже половин, бе Беър? Ако не друго на мен ми се изясни, че му е напълно измислено предаването въобще като такова….

А Боби цел народ свари.
А пък Цвъ свари Боби.
Въобще, купон!

––-

Лъвът имал рожден ден, обещал да направи голям купон и всички животни в гората се вълнували неимоверно. Тичали насам-натам, търсели подходящи подаръци, споделяли се кой как ще се облече… въобще – радост. Само Жабата не била поканена. Лъвът много я мразел. Както си седяла на припек Жабата, видяла да притичва Лисицата.
– Къде си се забързала така, Лисо? – попитала жабата.
– Ще ходя на рожден ден на Лъва, всички сме поканени. И много бързам – отговорила Лисицата.
– О, така ли, в колко часа е купонът?
– А, само зелени животни с големи усти не са поканени – сетила се Лисицата, че Жабата не е канена.
– Уууу – свила устенца Жабата – на Крокодила му се еба мамата!

Виктория Тинтерова

*Заглавието е взето от пост на Валери Тарандов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *