Яяя......

Таблици за живи, таблици за умрели, таблици за всички!

От Димана Йорданова

Разтекоха ми се очните ябълки от тия таблици, дето ги метате.

Прас – таблица как обикновеният грип тръшкал повече, прас – таблица как короната го биела по трупове. Прас – друга таблица как всички вируси били безобидни, прааас – четвърта, която гарантира, че ше умрем и от двата грипа едновременно, в един и същи ден.

И всеки, който поства някоя от тези таблици, се държи сякаш лично той я е писал. Няма съмнение, че числата в нея са верни, защото вероятно собственоръчно е броил всеки един разграфен човек в тази статистика – жив или мъртъв.
Пустата фейсбук-битка ми прилича на многовековната битка между вярващи и атеисти. Вие опитвали ли сте се да убедите вярващ, че Бог НЕ съществува? А успявали ли сте? И обратното – някога виждало ли ви се е лесно да накарате атеист да повярва в Бог за отрицателно време?

Нека бъдем честни. Доказателствата са мъгливи. Реално никой ги няма. Горе-долу същото е и с таблиците, теориите и прогнозите на всички вас. Отговорността ви обаче е голяма, защото ви четат хора, които нямат мнение. Нямат критичен ум. Нямат капацитета да си създадат версия и позиция, от която всяко интелигентно същество се нуждае.

И така – в зависимост от пропагандата си, вие може да накарате Гинка хептен да са олаби, да не спазва елементарни правила, да хукне да плюе бесно из устите на хората.
Но може и да изплашите Гинка дотолкова, че тя да падне, покосена от нестабилната си психика, и да се самоубие с кухненския нож.

Аз съм направила избора да спазвам адовата за психичното ми здраве карантина и да пускам по някой лаф във Фейсбук, за да не гръмна.
Имам мнение, но не мога да си позволя да го размятам, защото „Гинка“ ме чете. Единственото, което мога да направя за „Гинка“, е да не ѝ плюя в устата.
Конспирациите затова са конспирации – за да не ги знаем ние. Ако сте толкова загрижени за Истината, я научете от първо лице. Защото тя едва ли е публикувана официално в някой сайт или таблица – дори в БГ МАМА я няма, дявол го взел!

Та – намасте, мадафакас.

Димана Йорданова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *