Яяя......

Тежък ден – хачапури ми се…

Публикувано

Тежък ден се оказа т’ва сегодня, товарищи. Все пак не бива да се оплаквам, защото най-тежкото нещо на света е синия кит, а останалото са подробности.

Та, започвам аз да правя утрешната закуска по няква руска рецепта.

Пускам ютуб и се почва. Завтракът ще е „Лимонные квадратики“ – начи делаю едно масленное тесто за отдолу и го намествам в тавичката да се пече. Обаче вкъщи се използва само кокосова захар, а тя е кафява, така че отиде белия цвят на основата! Правя лимонния сос за отгоре, а пак заради захарта той също става кафяв. В случая се не види нито жълтото лимонено, нито онова подрумянное тесто снизу, въобще имаме пълно интегриране с афроафриканците.

Замислям се за бурка за сладкиши, ама карай! Хуйня какая-то… После слагам да се варят сливи за соса Ткемали, тоест ще правя грузински кетчуп. Те хубу се свариха, ама пускам аз чешмата – ми тя водата спряла. Обаждам се на В и К – в ж.к. Надежда има авария, викат, водата ще ви дойде в 18 часа. Ми ся?

Нахлузвам два найлона вместо ръкавици и почвам, щото съм размразила яребиците, които ще използвам вместо пиле в Чахохбилито – все пак тате е ловец, няма да се излагаме, я!  Изхабих почти цялата изворна вода в грамаданската бутилка, но няма как.

За тази грузинска манджа има легенда – през 5-ти век грузинския цар Вахтанг Първи бил на лов със соколи някъде около днешния град Тбилиси. По едно време неговия сокол не се върнал и всички тръгнали да го търсят. Открили го с плячката му – един фазан, край един горещ извор. Фазанът даже почти се бил сварил. И Негово Величество Вахтанг не само изял фазана под формата на чахохбили, ами наредил на това място да се построи град Тбилиси – „тбили“ на грузински означавало „топъл“.
Това инфо вървеше с една от рецептите, само казвам.

Иначе чахохбилито си е една обикновена бабина яхния, само дето в нея се добавя сос Ткемали, дето е от сливи.

Вода пришла към пет и половина, та реших да спретна и едно кето хачапури, ама ония рускини от клиповете не казват колко трудно се обръща в сковородката тая лепьошка, дееВа! Добре, че Алекс си дойде и ми помогна при обръщането и съответно при разкъсването на хачапуритата! На парчета станаха, ама са безобразно вкусни! Утре няма да си мръдна пръста, щото ще има още доста от хачапурито.

Ей ся ще ви постна ония лимонные квадратики, щото със сигурност ще е вкусно (това ще го разбера утре сутринта). И за да не се ядосвате като мен, първо проверете дали имате тавичка 20 на 20 см., както е в рецептата, че на мен ми се наложи да сменя две тави, докато го наместя тва тесто. Даже котката ми беше искрено заинтригувана, докато ядно повтарях на първата тавичка: „Умри, блядь, умри!“…

Магдалена Николова

https://www.youtube.com/watch?v=MknNj1ghA5I&app=desktop&persist_app=1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *