Виктория Тинтерова

Телевизионен фототапет

Публикувано

Просто не е за вярване какво представлява сутрешното на Нова. Даже не знам как да го нарека. Най ми прилича на фототапет на библиотека или на куче с клатеща се глава върху жълта булана на задното стъкло на Москвич, оборудван с реснички, мигащи светлинки и дървен кръст с иконка на предното стъкло, както и тигрови покривала на седалките. Обаче кичът е някак кратък, ако мога така да се изразя – виждаш, отместваш поглед и край – забравяш. А тва е цели 3 часа мъка. Даже Хемикян достигна невиждани висоти, благодарение на Нова – открои се като бяла интелектуална лястовица, а именно и заедно.

Не проумявам как е възможно в едно предаване да се съчетае по виртуозно просташки начин смъртта на дете с кикот по повод дупки по асфалта… Детайло описана трагедия, подобно на циганска раздумка: „Чай ти кажа какво стана…“

По отношение на смъртта на хора, им предлагам, за да стане по-интересно, да пратят по един репортер в реанимациите. Там има мат’рял за подобни репортажи и новини. В съчетание с малко разрушени улици, няколко села без вода, на фона на хумористичните забележки от водещите, ще се получи супер предаване.

Днес, например се подиграваха от сърце на един човек в инвалидна количка, който се предвижваше с крака. Това пратено от зрители, които дебнат с телефоните си всякакви смешки – дебели хора ядат сандвич, неправилно паркирал гражданин, глупави шеги на тинейджъри, кола със стърчаща гума, поредното бутане на мигански къщи посред зима… и т’ва всичкото, за да громим недъзите на обществото.

Кис-кис…. Николаев и Ади:
– Егати инвалида, ах как мами държавата – викат.

Първото, което аз бих си помислила, че човекът е взел инвалидна количка за свой близък и му я кара, а не че мами… Ама всеки с морала и душевността си. Друго си е да си непрекъсанто подозрителен към хората, така не се изненадваш, като те прецакат, викат мизантропите. Мизантроп не е мизерен човек, който тропа. Той е човек, който изразява антипатия към себеподобните си непрекъснато. Нова, обаче надгражда философията – мизантропстват само обикновените хорица, като нас, дето покрай мръсният въздух не забелязахме как ни прецакаха със свинското… та – Нова не мизантропстват ни правителство, ни Него. Леле, стана едно изречение като на Маркес в „Есента на патриарха“, но далеч не толкова умно.

Накрая всяко предаване завършва с тъпотиите на Халваджаните и голяма радост от постиженията на маскирания певец или на игрите на глада … Които две предавания са просто върхът на върха на кича!

Виктория Тинтерова

–––––

– Извинете, вие да не би да сте се насрал?
– Да, защо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *