Яяя......

Телевизорът, Енчоо!*

Публикувано

Аз съм безсловесна, телевизорът ме вцепени, специално си върнах новините на Нова, бях ги изпуснала, както и да е.

Репортаж на бургаШката колежка от полицейската акция там – синхрони с друсани шофьори, които не желаят да бъдат снимани и са в пълното си право, пък с проститутка /“Откога правите това“, пита напористо колежката, ма ко ти тряя на тебе, ма!/.
Липсваше ми само неизменното „Как се чувствате?“, разгеле този път се размина, нали не е природно бедствие, нито сблъсък между ромски кланове с жертвена статистика.

Не коментирам как на финала на репортажа колежката винаги си съобщава името като на тържествена заря-проверка с тон „загинал геройски“…

После Баце, който процеди предупреждението едни балкански лидери „да са по-обрани, щото когато дойде време, ние ще си спомним за тях какви са ги приказвали“ /това за македонския/.

И после, о, после! – на летище София посрещат пристигащите с народни хорА, а целта била агитация емигрантите ни да се завърнат, мили Боже! Туй верно си е нестандартно мислене, ама наистина извън всякаква логика и модели.

В тази широка кампания да си върнем избягалите от родната стабилност нашенци бива да се включат и БПЦ, Главното мюфтийство, Синагогата и всички духовни водачи, може и Вселенският патриарх в Истанбул да подпре с идеи. Вие само си представете какви посрещания ще настанат!
Че и като вземат да се завръщат на талази! А демографската криза ще е само един сън, лош сън.🤔

……………..

Прочетено: „На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела.

Говори се, че той се отбелязва вече повече от 100 години, но никой не знае точно от кога. Сигурно първите ентусиасти ги е мързяло да запишат първата година.
Девизът на празнуващите днес е „Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не правим нищо“. Според празнуващите това ще даде нов тласък на духа.

„Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене”, е записано под датата 10 август от положилите усилия да увековечат своя мързел“.

Вие как сте с празника, уважаеми? 😁

Вилдан Байрямова

 

*В заглавието аналогията е с разказа „Природата Енчоо!“ на Чудомир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *